30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Başarıyı pasta keserek kutladılar

BAŞARIYI PASTA KESEREK KUTLADILAR

Mersin'de yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışmasında birinci olan Sabiha Uysal'ın başarısı, İlçe Tarım Müdürlüğünde pasta kesilerek kutlandı.

Silifke İlçe Müdürü Yusuf Gün ve personeli tarafından alınan pasta, yarışmada birinci olan kadın çiftçi Uysal tarafından kesildi. Uysal'a ise Müdür Gün, Silifke Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Erden birer adet çeyrek altın hediye ederken, İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli kadınlar ise çiçek takdim ettiler.

Gün, yaptığı konuşmada, Uysal'ın birinci olmasının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

12 ilçeden 12 yarışmacının katıldığı finalde yarışmasında kadın çiftçilere tarım makinelerinden, tarım ürünlerinin özelliklerine kadar birçok dalda toplam 15 soru yöneltildiğini ifade eden Gün, toplamda 11 soruya da doğru yanıt vererek 110 puan toplayan Silifke, Bozyazı ve Erdemli ilçelerindeki kadın yarışmacılar arasında birinci olan ilçeyi belirleyebilmek için 'altın soru' uygulamasına geçildiğini, yöneltilen soruya doğru cevap veren Silifke'den Sabiha Uysal'ın birinci olduğunu belirtti.

Uysal'ın 12 Nisan'da Hatay'da yapılacak olan bölge yarışmasında Silifke ve Mersin'i temsil edeceğini ve orada da başarılı olacağına inandığını vurgulayan Gün, bunun da onur verici olduğunu söyledi.

Duygularını dile getiren Uysal ise, Silifke'yi temsilen katıldığı yarışmada birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Hatay'daki yarışmada da dereceye girebilmek için elinden geleni yapacağını belirten Uysal, kendisine destek olanlara da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan 1 kız çocuğu annesi Sabiha Uysal'ın ise genç yaşta eşini kaybettiği ve başını sokacak bir evinin olmadığı öğrenildi. Kendi evi olması amacıyla çalıp kazandığı parayla inşaatına başladığı evi bitiremeyen Uysal'ın en büyük hayali ise çocuğuyla birlikte başını sokabileceği bu evi tamamlamak.

BAŞARIYI PASTA KESEREK KUTLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 11:09:04
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 14:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?