4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Basayev için cenaze namazı kıldılar

Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği, düzenlediği eylemle Filistin'i işgal eden İsrail'i protesto etti. Yapılan eylemin ardından Çeçen Lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Kuvay-i Milliye Caddesi Memur-Sen Mersin Şube binası önünde gerçekleşen eylemde, Türkiye ve Filistin bayraklarının bulunduğu dev pankart açıldı, İsrail, ABD ve AB aleyhine sloganlar atıldı. 35 sivil toplum kuruluşu, sendika, dernek ve kurumdan oluşan Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği adına bir açıklama yapan Dönem Sözcüsü Ali Bal, İsrail'in Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak hareket ettiğini ve Filistin'de işgal ve katliama devam ettiğini ileri sürdü. İnsanlık hukukunu ayaklar altına alan tutumu karşısında ABD ve AB'nin de İsrail'e desteğini sürdürdüğünü savundu. Bal, "İsrail'in bu vahşeti, bugün bir İsrailli askerin kaçırılmasıyla başlamış değildir. İsrail 80 senedir Filistin halkına kan kusturuyor" diye konuştu. 

İşgal altındaki Filistin için yapılması gereken çok şey olduğunu ifade eden Bal, "Filistin'deki hasta ve yaralılar için Kızılay ekipleri gönderilemez mi? İsrail'deki Türkiye büyükelçisi çekilemez mi? Türkiye İsrail Dostluk Grubu feshedilemez mi? İsrail'e ekonomik boykot uygulanamaz mı?" dedi. 

Gerçekleştirilen eylemin ardından Es Seyyid Hacı Osman Hulusi Efendi Camii'nde, Çeçen Lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılındı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 16:53:37
Güncelleme :14 Temmuz 2006 Cuma 17:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?