8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Başbakan Erdoğan Mersin'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de aralarında eğitim kurumu, KÖYDES ve sağlık tesislerinin bulunduğu projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, toplu açılışın yapılacağı 275 yataklı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne geldi. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir çok ilinde kadın doğum ve çocuk hastanesinin müstakil olarak bulunmadığını ancak Mersin'in buna kavuştuğunu söyledi.

Türkiye'de 110 bin dersliğin tamamlandığını, bunlardan en çok nasibini alan illerden birinin de Mersin olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Göreve geldiğimizde okuma yazma oranı yüzde 80 idi. şimdi yüzde 90. Hep soruyorum, bilgisayar acaba yeni mi icat oldu? Niçin okullarımızda bilgi teknolojileri sınıfları yoktu? Bilişim sınıfları bizim dönemimizde okullarda yer aldı. Okullarımızın bir çoğunda ADSL yani hızlandırılmış internet ağı var" dedi.

Yaptıklarının artık dünya ile bütünleştiğini ve bunu yakaladıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeterli mi, değil. Daha ileriye gideceğiz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak ancak bununla olacak. Bilimde, teknolojide sanatta, rekabeti gerçekleştireceğiz. Bilimde, teknolojide, sanatta dünya ile rekabet eder hale gelemezsek kusura bakmayın vagon oluruz. Biz vagon olmaya değil, lokomotif olmaya talibiz. Bizim farkımız bu."

Türkiye'de bu yılın sonuna kadar yolu olmayan suyu olmayan köy kalmayacağını belirten Erdoğan, "Bu işi bitiriyoruz. Bazı yerlerde bazı yetersizlikler olursa bunları da önümüzdeki yılın bütçesinden tamamlayacağız. Yol medeniyettir, su medeniyettir anlayışıyla yapacağız" diye konuştu.

Erdoğan, beraberindeki Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti milletvekilleri Ömer İnan ve Mustafa Eyceoğlu, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Emine Erdoğan ve diğer yetkililerle toplu açılış kurdelesini kesti.
Başbakan Erdoğan, hastaneyi gezdikten sonra partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzere Metropol Miting Alanı'na gitti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 16:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?