2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Basının eylemine AKP'den destek geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Merkez İlçe Başkanlığı’na atanan Fehmi Gür, ilk basın toplantısını parti binasında düzenledi. Gür, gazetecilerin açlık grevi eylemini desteklediğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Mersin Merkez İlçe Başkanlığı görevine atanan Fehmi Gür, parti binasında İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla göreve getirilişini değerlendirdi. Görevi devraldığı eski Merkez İlçe Başkanı Salih Baysal’a Mersin’e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Gür, bunun bir hizmet yarışı olduğunu bundan sonrada birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Amaçlarının Mersin’in sorunlarını toplumun her kesimi ile birlikte iş birliği yaparak çözmek olduğunu kaydeden Gür, "Akıl, bilim, tecrübe halkımızın istekleri bize yol gösterecektir. Ortak paydamız demokrasi, insan hakları ve ekonomik refah seviyesinin yükselmesi olacaktır" dedi.

Yeni Türk Ceza Kanunu’nun bazı maddeleri nedeniyle basın özgürlüğünün kalmadığını savunarak açlık grevine başlayan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri’nin durumunun gazeteciler tarafından sorulması üzerine Gür, "Basın mensuplarının eylemini destekliyorum. AK Parti uzlaşmadan yana bir partidir.Sorun varsa bu zaman içinde düzelecektir. Niye açlık grevi yaptılar demiyorum ama sorunları birlikte aşacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 13:36:05
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 15:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?