4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başkan Aksay güven tazeledi

BAŞKAN HÜSEYİN AKSAY GÜVEN TAZELEDİ

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, ekonomik krizin en çok esnafı vurduğunu, böyle bir dönemde esnafın sermayelerini yükselterek rekabet edecek kaynakta kalmanın mücadelesini verdiğini söyledi.

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 44. Olağan Genel Kurul toplantısını Gökkuşağı düğün salonunda gerçekleştirdi.

Mut Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Hasan Manav’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda 2010 yılı tahmini bütçesi 321 bin TL olarak belirlendi. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü Olağan Genel Kurul toplantısı sonunda tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Hüseyin Aksay güven tazeledi.

Kongre öncesinde bir konuşma yapan Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, “Bildiğiniz gibi dünyayı saran ekonomik krizden en çok esnaflarımız etkilenmiştir. Bunun yanında çığ gibi büyüyen alışveriş mağazaları esnafımızı rekabet edemez hale getirmiştir. Bu olumsuzluklar karşısında esnaflarımızda kendilerini yenilemek ve sermayelerini yükselterek rekabet edecek kaynakta kalmanın mücadelesini vereceklerdir. Bu durumda bizler kooperatif olarak her zaman esnafımızın, sanatkarımızın ekonomik ve sosyal yönden yanında olacağız ve destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

2009 yılında toplam 6,5 milyon TL plasman sağlandığını 2010 hedeflerinin ise 10 milyon TL plasman sağlanması olduğunu ifade eden Aksay, “Kooperatif bünyesinde kurmuş olduğumuz sosyal yardımlaşma fonundan 2009 yılında 350 esnafımıza üst limiti 2 bin TL olan kredi kullandırarak kendi bünyemizde bir rekor kırdık. 2009 yılında tahmin ettiğimiz bütçenin yüzde yüzü oranında gerçekleştirilerek 304 bin TL gelir ve 209 bin TL giderimize karşılık yıl sonu itibari ile 95 bin TL net kar elde deldiğini söylemek isterim. 2010 yılı hedefimiz olarak kredi limitlerimizi 50 bin TL’ye çıkartarak yine mevcut plasmanımızı en az 10 milyon TL’ye çıkarmak, ortaklarımıza daha fazla kredi sağlayarak ekonomimize katkıda bulunmak hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.

Güven tazeleyen başkan Aksay’ın yönetim kurulu İsmet Erdoğan, Ahmet Tekeli, Ahmet Çetinel, Ercan Külah, Muhsin Coşkun ve Ercan Serin'den oluştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 11:32:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 11:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?