3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Başkan Kocamaz hizmetlerini anlattı

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı ve yapacakları hizmetleri basın mensuplarına yerinde göstererek anlattı.

Belediye olarak Şehir Stadı'nı Tarsus Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden devraldıklarını belirten Kocamaz, stadı ne şekilde devraldıklarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Stadın tadilattan yeni çıkmasına rağmen, bütün kapılarının kırılmış, duvarlarının dökülmüş, tahrip edilmiş hali karşısında üzüldüklerini dile getiren Kocamaz: "Böyle hizmet olmaz. Bize bu stadı 2000 yılında tahsis edeceklerdi, ama vermediler. O zamanki siyasi oyunlar buna engel oldu. O yıldan bu yana da perişan kaldı. O zaman hazırladığımız projelerimize göre belediye bütçesine bir yük getirmeden bu problemi çözüyorduk. Stadın sağ ve sol köşelerini Migros ve Mado firmalarına verecektik, onlar da bu stadın yapımında bize katkı sağlayacaklardı. Şimdi Beden Terbiyesi bu işi yapamayacağı ve bütçesi olmadığı için bize devrediyor. Yoksa çok fazla bir iyi niyet yok. Burada işin içinden çıkamadıkları için bize devretmek zorunda kaldılar. Bu kadar yıldır da vatandaşlar buradan mahrum edildi. Tarsus'ta bayram törenlerini yapacak yer bulunamadı ve en son 27 Aralık Stadı'nda törenleri gerçekleştirdik. Aslında 27 Aralık Stadı drenajı yapılmış, tamamıyla spor yapılması amacıyla hazırlanmış bir stat ve yapılan drenaj kanallarının bozulmaması için insanların girmemesi lazım. Biz bu stadı törenler ve yürüyüş amaçlı kullanacağız. Buradaki sözleşmeye göre Beden Terbiyesi tarafından 10 yıl boyunca Tarsus Belediyesi'ne her tarafı kapalı tribün yapılması, aydınlatmaların yapılması, sahanın yeniden düzenlenmesi ve eksikliklerinin giderilmesi şartıyla tahsis edildi. Buradaki çalışmaların ve eksikliklerin giderilmesinin tahmini maliyeti yaklaşık 9-12 milyon YTL olacak. Eski tribünlerin hepsinin yıkılması gerekiyor. Eski tribünleri yıkıp, yeniden yapacağız. Stadın zemini de kullanılmayacak bir hale getirilmiş, çim diye bir şey kalmamış. Bu zemini de drenaj yapıp, yeniden düzenleyeceğiz. Fen İşleri Müdürümüz Şevket Can Bey'e talimat verdik. Pazartesi gününe kadar stattaki molozları temizleyeceğiz. Pazartesi gününden itibaren halkımız gelip, burada yürüyüşünü, sporunu yapabilecek. Çalışmalar tamamıyla bittiğinde ise, burayı törenler, atletizm ve yürüyüş amaçlı kullanacağız" dedi.

Kocamaz, şehir stadının içler acısı durumunu basına gösterdikten sonra, Tarihi Tarsus Evleri'ne geçti. Tarsus Evi'ni Yerel Gündem 21 için satın aldıklarını ve buranın Butik Otel olarak işletileceğini belirten Kocamaz, örnek bir butik otel çalışması yaptıklarını söyledi.

Basın ile birlikte tadilat çalışmaları devam eden Butik Oteli gezen Kocamaz, "8 odalı örnek bir butik otel yapıyoruz. Tadilat çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar bittiğinde Tarsus'a kalıcı bir eser daha kazandırmış olacağız" diye konuştu.
Tarsus Belediye Tesisleri içerisinde bulanan huzurevini de gezen Kocamaz, huzurevindeki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Huzurevindeki çalışmaları 27 Aralık'a kadar bitirip, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini ifade eden Kocamaz, "Tarsus Belediyesi olarak biz bu huzurevini Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim etmek istiyoruz. Biz gereken yazışmaları yaptık. 'Gelin, görün için de bir eksiklik varsa tespit edin' dedik. Bizim elimizde yeterli kadro ve bu teknik konularla ilgili bilgili, birikimli eleman yok. Tarsus Belediyesi olarak huzurevini 27 Aralık tarihine yetiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah 2009 yılı içerisinde 45 odalı ve 60 kişiye hizmet verecek şekilde hayata geçecek. Buranın yaklaşık maliyeti 600 bin YTL'dir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?