2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Başkan Öngel'den belediyecilik dersi

Mersin'in Silifke İlçe Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, üniversite öğrencilerine, belediye hizmetleri ve 2009 yılında uygulayacakları performans programı hakkında bilgi verdi.

Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü 2. sınıf öğrencilerine yönelik Yerel Yönetimler Programı içerisinde yer alan belediye hizmetleri konusunda bilgi veren Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belediye tarafından hayata geçirilecek projeler, yapılacak harcamalar, personel durumları ve birimlerin görevlerini anlattı.

"Belediye Hizmetleri" dersinde teorik olarak aldıkları dersleri yerinde görmek ve pratiğe dökmek amacıyla Silifke Belediyesi'ne bir uygulama gezisi düzenleyen öğrenciler, Silifke'de yapılan belediye hizmetleri hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrenciler, zaman zaman Başkan Öngel'e çalışmalarla ilgili sorular da yöneltti.
Daha sonra Belediye Kültür Müdürlüğü'nü ziyaret eden üniversite öğrencileri burada da belediyenin kültürel alanda yürüttüğü çalışmalar ve Silifke kültürü hakkında Kültür Müdürü Lutfi Uğur'dan bilgi aldı.

Silifke Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi ve Belediye Huzurevini de ziyaret eden üniversiteli öğrenciler, buralarda da yetkililerden geniş bilgiler aldı. Göksu Otel Müdürü, Belediye Meclis Üyesi Ali Usca tarafından üniversite öğrencilerine ve beraberindekilere öğle yemeği verildi. Yemekte söz alan öğretim elemanları, yapılan eğitim gezisinin çok verimli geçtiğini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?