5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkan Özcan açık hava toplantısında

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin Mersin için bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, hükümet tarafından kendilerine engel çıkartılması halinde projeyi, belediyenin kendi öz kaynaklarını kullanarak hayata geçireceklerini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısına katılan, merkez ilçe Mezitli'ye bağlı Davultepe beldesindeki siteleri gezen Macit Özcan, TEMA Vakfı Mersin İl Temsilciliği'ni ziyaret ederek, burada vakıf yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyaret ve temasları kapsamında; 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren Özcan, kendisine iletilen sorun ve sıkıntıları dinleyerek notlar aldı.

Yeniden başkanlık görevine seçilmesi halinde önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde yaşama geçirmek istediği projelerle ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Özcan, dar gelirli vatandaşların ekmeği ucuza tüketebilmeleri noktasında Belediye Ekmek Fabrikası'nın kapasitesinin arttırılacağını ve günlük ortalama 300 bin ekmek üretmek istediklerini anlattı. Özcan, 'tünel' adı verilen sistemin uygulamaya konulmasıyla birlikte ekmek üretiminde istenilen artışın da sağlanabileceğinin altını çizdi.

İlköğretim okullarında eğitim-öğretim gören, ancak ailelerinin maddi durumu olmayan 65 bin öğrenciye 2008 yılı içinde defter, kitap ve kırtasiye yardımında bulunduklarını hatırlatan Macit Özcan, "Önümüzdeki dönemde bu sayıyı daha da arttırarak, ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerimizin söz konusu ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Ayrıca başka kentlerden Mersin'e okumaya gelen gençlerimiz için bin kişilik bir öğrenci yurdu inşa etmeyi planlıyoruz ve bunun projesi de hazır vaziyette" dedi.

Yeni dönemde, sağlık alanında da önemli bir projeyi hayata geçirecekleri bilgisini de veren Özcan, Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içerisinde yer alan herkese sağlık alanında hizmet verebilecek; tam donanımlı ve yeterli sağlık personeline sahip 7 adet gezici sağlık aracını devreye sokacaklarını ve böylelikle de sosyal belediyecilik alanında Mersin'de bir 'ilk'in altına imza atacaklarını iddia etti. Özcan, önümüzdeki dönemde toplu taşıma araçlarında akıllı bilet uygulamasına geçileceğini, konuyla ilgili başlatılan çalışmaların da son aşamaya geldiğini söyledi.

Özcan, "Uygulamaya koyacağımız elektronik bilet uygulaması ile tek bilet sayesinde birçok hatta daha ucuz ve hızlı seyahat imkanı sağlanacak. Ayrıca 2009 yılı içinde 50 adet yeni otobüsü daha Mersinlilerin hizmetine sunacağız. 3 yıldır uğraşını verdiğimiz; 'Hafif Raylı Sistem Projesi' ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Mersin için artık kaçınılmaz olan bu projeyi, dış kredi ile uygulamayı planlıyoruz. Ancak, hükümet bu konuda yine engel çıkartırsa bu defe kendi imkanlarımızla söz konusu projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Öte yandan merkez ilçe Toroslar'da yer alan Çavuşlu'daki eski çöp depolama alanında yapılan rehabilitasyon çalışmasının ardından oluşturulan spor ve sosyal tesislerini açılış törenine de katılan Özcan, burada yapmış olduğu konuşmasında ise bölge halkının sağlığını olumsuz yönde etkileyen alanı adeta cennete çevirdiklerini ve bugün söz konusu alanda bir şenlik düzenlendiğini belirtti.

Özcan, yıllardır çöpün Toroslar'dan kaldırılmasına engel olanların, bugünkü siyaset arenasında AK Parti ve MHP'den belediye başkanlığına aday olduğunu anlattı.Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu sorunu çözdürmeyerek, bundan siyasi ikbal beklentisi içinde olanların planlarını bozduk ve çöp meselesini çözdük. Çünkü bizim için insanlarımızın sağlığı, koltuktan daha önemli. Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor ve Sosyal Tesisleri tüm Mersin Halkımıza hayırlı olsun." dedi.

Açılış töreninin ardından Toroslar ilçe sınırları içinde bulunan Kuva-i Milliye Caddesi'ndeki esnafları ziyaret eden Özcan, burada esnaflarla bir süre sohbet etti, yeni dönem için kendisine destek vermelerini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:12:33
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 18:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?