4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başkan Özcan konuklarını ağırladı

BAŞKAN ÖZCAN JAPON KONUKLARI AĞIRLADI

Ertuğrul Şehitlerini anma törenleri kapsamında Mersin'de bulunan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ile Japon askeri heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Mersin'de olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Tanaka, "Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'nın Kuşimoto kenti açıklarında batması ile hayatını kaybeden Türk denizciler, Türk-Japon dostluğunun da temellerini atmışlardır. Bu hazin olay, iki ülkenin kaderinde önemli izler bırakmış ve kardeşlik duygularının yıllar geçtikçe pekişmesine neden olmuştur” dedi. O askerlerin anısına bu yıl Mersin'de düzenlenen etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Büyükelçi Tanaka, “Geleneksel Türk misafirperverliği ile karşılanmaktan onur duyduk. Türk ve Japon vatandaşları arasındaki bu dostluğun, sonsuza kadar süreceğini temenni ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, “Mersin, tarihinde ilk defa güzel bir etkinlik için bin civarında Japon vatandaşını bir arada konuk ediyor. Bu program kapsamında Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan askerlerimiz anısına birçok tören, sanatsal ve kültürel etkinliğin yanı sıra, ilk kez batık Ertuğrul Fırkateyni'nden çıkarılan malzemeler sergilenecek” şeklinde konuştu.

Japon konuklara Mersin'de hayata geçirilen projeler hakkında de bilgi veren Özcan, “Mersin'in en önemli problemlerinden birisi olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Atıksu Arıtma Tesisi, Kuzey Mersin Projesi, alt yapı çalışmaları ve 600 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebeke borularının değişimi bizim dönemimizde olmuştur. Ayrıca Mersin bünyesinde barındırdığı serbest bölgesi, limanı, fabrikaları, organize sanayi bölgeleri, tarım alanları ve 3 bin dönümlük bir lojistik alan ile Türkiye ekonomisinde ve üretiminde önemli bir yere sahiptir. Şimdi tek amacımız Mersin'i, tıpkı Antalya gibi bir turizm merkezi haline getirmektir” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN JAPON KONUKLARI AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:33:03
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 15:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?