5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkan Özcan sert çıktı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kente yapılması planlanan araştırma hastanesinin hayata geçirilmesini engellediği yönündeki iddialara sert tepki göstererek, sorunun Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 1/100.000'lik planı geç hazırlamasından kaynaklandığını savundu.

Seçim çalışmaları kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi'ni ziyaret ederek, burada dernek yöneticileriyle bir araya gelen Macit Özcan, belediye başkanlığı döneminde hayata geçirmiş olduğu projelerin yanı sıra yeniden göreve seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Özcan, burada Mersin'e yapılması planlanan araştırma hastanesini engelledikleri yönündeki iddiaları da değerlendirdi. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Özcan, konuyla ilgili olarak AK Parti Mersin milletvekillerinin kendisini aradığını ve Palmiye Koleji'nin kuzeyinde yer alan ve henüz planlaması yapılmamış bir bölgeye, hastane yapmak istediklerini ilettiğini anlattı. 1/100.000'lik Çevre Düzeni Planı çıkmadan böylesi bir yatırıma onay veremeyeceklerini, aksi takdirde yasaların dışına çıkmış olacaklarını milletvekillerine anlattığını kaydeden Özcan, "Biz de kendilerine; 'Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 1/100.000'lik çevre planını hemen çıkarması durumunda, buranın hastane olarak işaretlenmesine onay vereceğimizi' söyledik" dedi.

Planın bu gelişmelerin 3 ay sonrasında çıkartıldığını ve kendilerinin de belirlenen bölgeyi; 1/25.000 ve diğer planlarda hastane olarak işaretlediklerinin altını çizen Macit Özcan, sorunun planın geç hazırlamış olmasından kaynaklandığını ve bu nedenle de ortada herhangi bir engelleme gibi bir durumun söz konusu dahi olamayacağını vurguladı. Özcan, Türk Telekom ve TEDAŞ'ın yanı sıra Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'MOBESE' çalışmaları nedeniyle yolların kazıldığına işaret ederek, bu çalışmaların yerel seçimlerden öncesine denk gelmesini de ilginç bir tesadüf olarak nitelendirdi.

Yapılan kazı çalışmalarının Mersin Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir ilgisinin olmadığını ifade eden Özcan, "Seçimden hemen sonra da doğalgaz çalışması başlayacak. O yüzden bu çalışmaların hepsinin bitmesiyle birlikte, Mersin'in tamamında büyük bir operasyon başlatacağız ve tüm yolları beton asfalt ile kaplayacağız ve bu asfalt çalışması en az 50-60 yıllık bir ömre sahip olacak" dedi. Yeniden başkanlık görevine getirilmesi halinde gezici sağlık hizmetlerini devreye koyacaklarını anlatan Özcan, Büyüşehir'e bağlı köy, belde ve merkez ilçelerde tespit edilen yaşlı, engelli, dul, yetim, fakir ve yardıma muhtaçlara düzenli olarak sağlık hizmeti verileceğini dile getirdi.

Mersin'de köprülere karşı olduğunun altını çizen Özcan, "Trafik akışını rahatlatmak amacıyla GMK Bulvarı üzerinde Tece-Huzurkent Hattı boyunca ışıklı kavşaklarda battı-çıktı olarak tabir edilen alt geçit çalışmalarını başlatacağız. Böylece şehir merkezinde hızlı, rahat ve ekonomik ulaşımı sağlayacağız" diye konuştu. Daha sonra Hastane Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Macit Özcan, son olarak da İçel Koleji'nin 50. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliğine katıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törende Özcan'a yaptığı hizmetlerden dolayı bir teşekkür plaket takdim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?