4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başkan Özcan'a 'japon' konuk

BAŞKAN ÖZCAN'A 'JAPON' KONUK

2010 yılının Türkiye'de 'Japon Yılı' ilan edilmesi nedeniyle Mersin'de düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında kente gelen Japonya Büyükelçi Yardımcısı Jun Yoshida, burada bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile de bir araya gelen Yoshida, 'Japon Yılı' nedeniyle Türkiye genelinde farklı illerde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatarak, bu çerçevede Japonya'dan bir tiyatro grubunun da Mersin'de Türkçe olarak bir gölge oyununu izleyicisiyle buluşturduğunu anlattı. Yoshida, söz konusu tiyatro topluluğunun 27 Şubat'ta Bursa'da başladığı gösterilerine Mersin'in ardından Ankara ve İstanbul'da da sergileyeceği bilgisini de verdi. Yoshida konuşmasının sonunda, Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Japon halkıyla Türk halkının birbirini benimseyen ve iyi ilişkiler içinde olan iki halk olduğunu vurguladı. Mersin ile Japonya'nın Huşimato kentinin 10 yıldır kardeş kent ilişkisi içerisinde hatırlatan Özcan, “Biz sizleri kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Bu nedenle Japonya'nın Mersin'de gerçekleştireceği her türlü etkinliğe destek vermeyi bir görev olarak kabul ediyoruz. Zaten kardeş şehir ilişkilerinde en önemli unsur kültür ve sanat ilişkileridir. Bu yüzden iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi açısından bizler de kültür ve sanat ilişkilerine büyük önem vermekteyiz” dedi.

Mersin'de son 11 yıl içinde hayata geçen başta kültür ve sanat çalışmaları olmak üzere projelerinden kısaca bilgi veren Özcan, konuşmasın ardından Japon Büyükelçi Yardımcısı Jun Yoshida'ya günün anısına bir de plaket takdim etti.

BAŞKAN ÖZCAN'A 'JAPON' KONUK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:10:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 17:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?