5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkan Özcan'dan gövde gösterisi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 3. dönem belediye başkanlığı için mazbatasını aldı. Kalabalık bir partili grupla birlikte şehir turu da yapan Özcan, toplantıda yaptığı konuşmasında rakiplerine adeta gözdağı verdi.

Mersin Adliyesi'nde İl Seçim Kurulu Başkanı Gültay Şendur'dan mazbatasını alan Macit Özcan, kendisini adliye binası girişinde bekleyen partililerle birlikte Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Uray Caddesi'ni takip ederek, İnönü Bulvarı üzerinde yer alan Kongre ve Sergi Sarayı'na doğru yürüyüşe geçti. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve İl Başkanı Yılmaz Şanlı ile birlikte kol kola yürüyen Özcan, çevrede bulunan vatandaşları selamladı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda son bulan yürüyüşün ardından partililere seslenen Özcan, AK Parti, MHP, DSP ve DTP adaylarına sert çıkarak,"CHP'de kendisine yer bulamayan bazı arkadaşlar, başka partilere giderek yer buldu ve belediye başkan adayı oldu. Aramızdan gidenler yüzünden maalesef bir belediye kaybettik. Karşımızda bir rakip değil 4 rakip vardı. Aynı parti gibi çalışıp bize muhalefet yaptılar. Yolsuzluk dosyaları üretip ortaya çıktılar. Kazanamayacaklarını bile bile kişisel bencilliklerinden dolayı başka partilere gittiler. Bizden kopan arkadaşlarımız da diğer partilere taşeronluk yaptı. Herkes Macit Özcan'ı hedef aldı ve hep belden aşağıya vurdular. Ama her şeye rağmen yine de birinci parti olduk. Mersin hak ettiğini değil, layığını buldu” dedi.

Önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde seçim meydanlarında sözünü verdiği 54 ayrı projeyi hayata geçirip, Mersinlilere verdiği sözü tutacağını kaydeden Özcan, hep daha iyisini ve daha güzelini yapabilmek için çalışacağını anlattı. Türkiye genelinde seçilen belediye başkanlarına oranla en çok denetlenen başkan olduğunu ileri süren Macit Özcan, “Allaha şükür bugüne kadar adliyeye intikal etmiş tek bir davamız olmadı. Ancak o kadar çok Macit Özcan aleyhine çalıştılar ki, müfettişlere intikal etmiş dosyaları bile bastırıp, bildiri halinde ev ev gezerek dağıttılar” diye konuştu.

Aleyhindeki girişimlere rağmen 10 yıldır Mersin halkına hizmet etmeye çalıştığını ve halkın takdirini de kazanarak 3. dönem için yeniden belediye başkanlığı görevine getirildiğini söyleyen Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediye başkanlığı öyle bir görev ki, sadece hizmet etmekle bitmiyor. Halkla karşı karşıya geleceksin. Halkın her sorununda yanında olmaya çalışacaksınız. Elimizden geldiğinde halkın yanında olduk. Düğünlere katıldık. Cenazelerde beraber ağladık. Hedefimiz sosyal belediyecilik yapmaktır.”

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'e de yüklenen Özcan, “'Mersini Dubai yapacağız' dediler. Biz Mersin'i çağdaş bir kent yapacağız, Dubai değil dedik. Bakanımız diyor ki; 'Macit Özcan Mersin'i Venedik'e çevirmiş'. Evet Mersin'i Venedik yaptık. Kongre ve Sergi Sarayı bir Venedik'tir. Ulusal bir televizyon kanalına çıkarak, Mersin'in köyünde çekilmiş koyun ve mezbahane fotoğraflarını halka gösteriyorlar. Bu durumda Mersin'in turizmini nasıl geliştireceksiniz? Amaç Macit Özcan'a nasıl vurabiliriz? Yat Limanı orada öylece duruyor. Turizm diyorsunuz, peki neden oraya bugüne kadar tek bir çivi dahi çakmadınız? Adama bunun hesabını sormazlar mı? Herkes çıkıyor bizi eleştiriyor ama hiç kimse çıkıp da projelerini anlatmıyor. En çok zoruma giden konu, çöp sorununu çözmemize rağmen, o bölgede bulunan mahallelerde en az oyu alan parti olmamız” dedi.

Mersin halkının takdirini kazandıklarını ve sandıkta en yakın rakibine yaklaşık 27 bin oy fark attığını kaydeden Özcan, ancak buna rağmen DSP'nin oyları böldüğünü ve bu durumun doğal bir sonucu olarak da Akdeniz Belediyesi'ni kaybettiklerini dile getirdi. Özcan, 29 Mart yerel seçimlerinin bir özeleştirisinin yapılması ve herkesin bir takım dersler alması gerektiğini ifade ederek, 2014 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili çalışmalara da bugünden itibaren başlanılması çağrısında bulundu. Akdeniz Belediyesi'ni bir sonraki seçimde mutlaka geri almaları gerektiğinin altını çizen Özcan, kırgınlık ve küskünlüklerin artık bir kenara bırakılarak, herkesin birbirini affetmesi ve birbirine kenetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Burada yapılan konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kongre ve Sergi Sarayı'ndan partililerle birlikte İstiklal Caddesi'ni takip ederek, Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Özcan, ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na gelerek, burada 3 kurban kestirdi, sonrasında da halktan gelen tebrikleri kabul etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 18:52:59
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 18:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?