5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkan Özcan'dan suç duyurusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, hakkında çeşitli iddialarda bulunan DSP, MHP ve DTP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayları hakkında avukatları aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Mersin Adliye Binası önünde konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Avukat Mehmet Özcan, müvekkili olan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın seçim çalışmaları kapsamında projelerini, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarını ve gelecek dönemde yapmak istediklerini anlatırken, diğer siyasi parti ve adayları hakkında herhangi bir yorum yapmadığını ve seviyeli davrandığını anlattı.

Özcan, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat'ın bir gazete çıkartarak, Macit Özcan hakkında hiçbir gerçekliği olmayan ve iftiradan öteye gitmeyen haberleri söz konusu gazete vasıtasıyla kamuoyunu yanıltmak için dağıttığını iddia etti.

Özcan, "Aynı günlerde DSP imzasıyla yine müvekkilim hakkında gerçekle ilgisi olmayan, iftiralarla dolu bildiriler cadde ve sokaklarda Mersinlilere dağıtılmıştır. Son olarak da DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan tarafından benzer nitelikte bildiriler dağıtılmış ve aynı zamanda da bir de basın toplantısı yapılmıştır. Bu bildirilerin ve basın açıklamasının içeriği de tümüyle yalandır. Müvekkilimiz bu iddiaların soruşturularak, açıklığa kavuşturulması açısından Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak ve yasalar önünde hakkını arayacaktır" dedi.

Siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarını, projelerini anlatarak düzeyli bir şekilde sürdürmelerini beklediklerinin altını çizen Mehmet Özcan, başka adayların gerçek dışı iddialarla yıpratmaya çalışılması şeklinde özetlenecek bir tavrın da benimsenmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Özcan, "Halkı iftiralarla yanıltmaya çalışan kişiler, yargı önünde hesap verecektir. Müvekkilim, yüce Türk adaletine sığınmaktadır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?