5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkan Şen’den sürücülere uyarı

BAŞKAN ŞEN’DEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Mersin’in Tarsus ilçe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, yağışların başlaması nedeniyle sürücüleri kazalara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Yağışlı havalarda ıslanan lastiklerin, kayganlaşan yol yüzeyine tutunma özelliğini azaltıp, fren mesafesini de uzattığına dikkat çeken Başkan Şen, yağmurlu günde araç kullanan sürücülerin, ani fren ve sert manevra hareketlerinden kaçınmalarını istedi.

Yağmurlar nedeniyle, yolların kayganlaştığını ve kaza riskinin arttığına işaret eden Duran Şen, sürücüleri kural dışı sürat yapmama ve araç takip mesafesine dikkat konusunda uyarırken, aşınmış (kabak) lastikler üzerinde hareket eden araçların, ıslak zeminde 40 kilometre hızdan sonra kontrol edilemeyeceğini ifade etti.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, "Kazaların büyük çoğunluğu aşırı sürat ve direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu oluşuyor. Bu nedenle süratin felaket olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıkıyor. Özellikle yol kenarlarındaki su birikintilerine süratle girilmesi felaketlere yola açıyor. İçi su dolu yol çukurlarına düşen araçların, elektrik donanımları zarar görecek, yolda kalabilecek ya da yol dışına savrulabileceği gibi, fren balatalarının ıslanması sonucu, fren tutmama riski de ortaya çıkmış olacaktır. Bu durumda düşük hızda gidip, frene çok hafif basarak balataları kurutmak ve durabilmek mümkün olacaktır" diye konuştu. Ayrıca başkan ŞEN tüm sürücülerimize kazasız belasız hayırlı yolculuklar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 20:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?