4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başkan Tollu'ya Türkçe ödülü

BAŞKAN TOLLU'YA TÜRKÇE ÖDÜLÜ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya, iş yerlerinde Türkçe isim kullanılması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Türkçe Sevdalıları Derneği tarafından plaket verildi.

Merkezi Ankara'da bulunan Türkçe Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hatice Gülşen, Başkan Tollu'yu makamında ziyaret etti.

Gülşen, daha önce de Akdeniz'de örnek belediye başkanı seçilen Tollu'ya, Türkçe'ye verdiği önemden dolayı plaket takdim etti. Başkan Tollu'nun Türkçe işyeri isimleri ile ilgili çalışmalarını ve hassasiyetlerini yakından takip ettiklerini söyleyen Gülşen, "Kendisini takdir ediyoruz ve güzel Türkçe'mize verdiği destek, yaptığı katkılardan dolayı kendisiyle gurur duyuyoruz" dedi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, böylesine önemli bir plakete layık görüldüğü için teşekkür etti.

Türkçe'nin çok önemli olduğuna değinen Tollu, “Milletlerin millet olabilmesinin en önemli göstergesi ana dildir” diye konuştu. Ana dilin toplumları birleştirme gücü olduğunu vurgulayan Tollu, şöyle devam etti; "Türkçe ile ilgili olarak daha önceden bir söyleşi düzenlemiştik. Selçuk Üniversitesi'nden bilim adamlarımız gelmiş ve bize Türkçe'nin gücünü anlatmışlardı. Bununla birlikte, belediye meclisinde almış olduğumuz karar neticesinde işyeri isimlerinin Türkçe olması gerektiğini öngördük. Zira Türkçe bizim ana dilimizdir. Bizi bir arada tutan, bizi birbirimize bağlayan bir zincirdir. Dolayısıyla dilimize sahip çıkmak herkesin görevidir. Bu çerçevede Erdemli Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Allah'ın izniyle bu yönde çalışmalarımız devam edecektir. Genel olarak, yabancı dillerin boyunduruğu altına girdirilmeye çalışan dilimizi, hepimiz korumakla yükümlüyüz. Çünkü bir milletin yok olma süreci, ana dilinin yok olması ile başlar. Ana dilimiz bu bağlamda çok büyük önem taşımaktadır."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 12:10:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 13:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?