2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Başkan Tuna kursiyerlerle buluştu

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nın (TORTEK), belediyecilik manasında en haz aldığı projelerden biri olduğunu belirterek, "Amacımız üreten bireyler ve dolayısıyla üreten bir toplum oluşturmak" dedi.

Tuna, 2008-2009 yılı eğitimine başlayan TORTEK kurslarını ziyaret ederek, kursiyerlerle görüştü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte açılan Güneykent Mahallesi'nde bulunan TORTEK Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerlerle bir araya gelen Tuna, TORTEK projesinin artık kurumsallaştığını, buradaki asıl düşüncelerinin üreten bireyler ve dolayısıyla üreten bir toplum oluşturmak olduğunu kaydetti.

4 yıl içerisinde 18 dalda 4 bin 200 kursiyerin, bu tip 24 merkezde eğitim alarak, mezun olduklarını hatırlatan Tuna, "Geçen yıl eğitim gören kursiyerlerimiz bu yılda evlerine almış oldukları makinelerle ürettikleri ürünleri satarak, ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. İşte yapmaya gayret ettiğimiz olay bu. El becerilerini, değerli öğretmenlerimizin vermiş olduğu eğitimle bütünleştirip, böyle güzel eserler ortaya çıkartıyorlar. Ve kursiyerlerimiz, üretken hale getirdikleri bu ürünleri belediyemiz tarafından oluşturduğumuz 3 ayrı sergi merkezinde haftanın belirli günlerinde stand kurmak suretiyle vatandaşların satışına sunabiliyorlar. Böylelikle, hem üreten bir birey olmanın hazzını yaşıyorlar hem de maddi manada ev ekonomisine katkı sağlamış oluyorlar" diye konuştu.

Ayrıca kursiyerlerin, Mersin Valiliği'nin düzenlemiş olduğu mikro kredi uygulamasından da yararlanma şansına sahip olacaklarını ifade eden Tuna, "Hakikatken belediyecilik noktasında en haz duyduğum projelerden bir tanesi de TORTEK'tir. Başta hocalarımız olmak üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve değerli kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Amacımız, elinde işi ve mesleği olmayan her insanımızı, özellikle bayanlarımızı el becerilerini geliştirerek daha üretken birey yapma gayreti içerisinde olmaktır. Meslek edindirme manasında biz bu olayı kurumsallaştırdık. İnşallah bu sistem mütemadiyen devam edecek. 18 branşta bu sistemi devam ettirebilirsek, işsizlik ve meslek edindirme konusunda müthiş bir katkı sağladığımızı söyleyebiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?