4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başkan Tuna 'pilav' dağıttı

BAŞKAN TUNA 'PİLAV' DAĞITTI

'Kutlu Doğum Haftası' kutlamaları, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hafta kapsamında cuma namazından çıkan vatandaşlara 'pilav' ikramında bulundu.

Akbelen Mahallesi'nde bulunan Hz. Hamza Camii'nde namazdan çıkan vatandaşlarla sohbet edip, onlara pilav ikramında bulunan Hamit Tuna'ya İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü'nün yanı sıra mahalle muhtarları da eşlik etti. Burada konuşan Tuna, "Peygamber Efendimizin doğum gününü hatırlamak, onu anlamak ve hayatımıza yaşantısını tatbik etmek için böyle unutulmaz günlerde müftülüğümüzle birlikte çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda, cuma namazı sonrası vatandaşlarımıza bereketin timsali olan pilav ikramında bulunduk" dedi.

'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle Mersin genelinde her yıl bir dizi program ve etkinlikler düzenlendiğine kaydeden İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, ise kutlama etkinliklerine katkı ve katılımından dolayı da Hamit Tuna'ya teşekkür etti. Kütüçü, 'Kutlu Doğum Haftası'nın amacının; insanların huzur, sevgi ve hoşgörü ortamında bir araya gelmelerinin sağlanması olduğunu ifade ederek, "Bu amacın gerçekleşmesi ancak rehber ve önder insan Hz. Muhammed Mustafa'nın tanınması ve tanıtılması, anlaşılıp anlatılması ile olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 16:52:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 16:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?