2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Başkan Tuna'ya ödül

Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, 'Türkçe tabela' çalışmasından ötürü 'Ferman' hediye edildi.

Başkan Tuna'yı ziyaret eden Karamanlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri, Toroslar Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl aldığı, 'Ticarethanelerde Türkçe tabela kullanılması' kararını kutlayarak Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 yılında söylediği “Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya” sözünün yazılı olduğu bir ferman hediye etti.

Dernek Başkanı Recai Çelebi ve yönetimine teşekkür eden Tuna, böyle anlamlı bir hediyeyi almanın gurur verici olduğunu söyledi. Fermanı, belediye meclisi adına kabul ettiğini belirten Tuna, "Tabi ki, kalabalıkları millet yapan değerlerden bir tanesi de dildir. Dilde anlaşma olmaz ise o zaman millet olma özelliklerinde kayıplar var demektir. Biz de bunun yaşatılması konusunda almış olduğumuz meclis kararı ile ticaret yapan kuruluşlara Türkçe isim kullanma zorunluluğu getirdik. Ayrıca eylül ayında kutlanacak olan Türk Dil Bayramı ile ilgili çalışmalarda biz de katkı sağlamak isteriz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 15:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?