5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkan Tuna'ya teşekkür plaketi

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, çevreye ve yeşile verdiği önemden dolayı Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman-Sen tarafından teşekkür plaketi verildi.

Orman Haftası nedeniyle Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen bir törenle plaketini alan Tuna, Toroslar'ın adı gibi yeşil olması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Tuna, yılda 150 bin mevsimlik çiçek ile 5 yılda 150 bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ve bunların tamamını kendi fidanlıklarında ürettiklerini kaydetti.

Tüm dünyanın ekolojik dengenin bozulmasından dolayı küresel ısınma ile karşı karşıya kalındığını dile getiren Başkan Tuna, bunu önlemenin tek yolunun ağaç dikmek olduğunu ifade ederek, "Dünyanın iklim şartları değişti. Buzullar eriyor. Bilim adamları bunun nedeninin ekolojik dengenin bozulması olduğunu söylüyorlar. Bu dengeyi de insanlar, yani biz bozuyoruz. Tabiatın dengesini korumamız gerekir. Bunu da elbette yeşili çoğaltmakla yapacağız” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak görevi devraldıklarında 56 olan park sayısını 108'e, 106 bin metrekare olan yeşil alan miktarını da 330 bin metrekareye çıkardıklarını vurgulayan Tuna, “Yeşil alan anlamında yaptığımız çalışmalarla, yeşil alan miktarını 3 katına çıkarttık. Bunu daha da arttıracağız” diye konuştu.

Özellikle nesli tükenmekte olan meşe palamutunun arttırılması için gerekli çalışmaları başlatarak, kendi seralarında üretime geçtiklerini dile getiren Tuna, şöyle devam etti; “Nesli tükenmekte olan tıpta kullandığımız ve meyvesinden fayda aldığımız özellikle Akdeniz ikliminde ve Britanya etrafında yetişen meşe palamutunun çoğaltılması anlamında bu yıl bir faaliyet başlattık. Bu çalışmamız, büyük bir ilgi topladı. Bunlar bizim yaptığımız özel çalışmalar. İşte bunlar geleceğe daha güzel dünya bırakmak adına yapılan güzel çalışmalar. Bu 5 yıl içerisinde bunları yaptık. İnşallah gelecek 5 yıl içerisinde daha da güzellerini yaparız.”

Türk Tarım Orman-Sen Mersin Şube Başkanı Hüseyin Ateş ise, Toroslar Belediyesi'nin, özellikle nesli tükenmek üzere olan meşe palamutunun yetiştiriciliği yaptığını söyledi. Tuna'yı yeşile verdiği önemden dolayı kutlayan Ateş, “Orman Haftası'nda yeşile en çok önem veren gerek belediye gerekse diğer kuruluşları değerlendirdik. Sayın Tuna'yı biz 5 yıl boyunca hep takip ettik ve son olarak da bizim mesleğimiz olan palamut fidanı yetiştirmesinden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?