5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkan Türk halkla buluşuyor

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk tarafından hayata geçirilen; 'Halk Günleri' uygulaması devam ediyor. Türk, söz konusu etkinlikle birlikte ilçede yaşayanların sorun ve sıkıntılarını birebir dinleyerek, çözüm bulmaya çalışıyor.

Gerçekleştirilen 'Halk Günü' etkinliğine yoğun ilgi gösterilmesi nedeniyle Türk, söz konusu toplantıları makam odası yerine belediye hizmet binasında yer alan konferans salonunda yapmaya başladı. Toplantılara gösterilen yoğun ilginin hayata geçirmiş oldukları uygulamanın da amacına ulaştığının bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Türk, kendisine iletilen sorunların başındaysa işsizliğin geldiğini anlattı.

Fazıl Türk, dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilediğini ve bu durumda kendilerinin belediye olarak istihdama yönelik kalıcı çözümler bulmalarının olanaksız olduğunu söyledi.

Buna rağmen yine de sorunun çözebilme adına çaba sarf ettiklerini ifade eden Türk, "Bölgemizde faaliyet gösteren işadamlarıyla sürekli bir araya geliyoruz. Faaliyet gösterdikleri alanlarda işçi ihtiyaçlarını yine bölgemizden karşılamaları için baskı yapıyoruz. Bu konuda başlatılan çalışmaların kapsamını genişletip, sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlarsa mahallelerinde yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Bazı mahallerde gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan işyerlerinin Sanayi Bölgeleri'ne taşınması önerisi gelirken, kimi bölgelerden de imar uygulamalarıyla ilgili yaşanan sorunlar dile getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 18:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?