4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başkan yetkilerini kadınlara devretti

BAŞKAN YETKİLERİNİ KADINLARA DEVRETTİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 'Dünya Kadınlar Günü' kutlamaları kapsamında, başkanlık yetkisini geçici olarak Belediye Meclis Üyesi Makbule Kaplan'a devrederek, kadınlara anlamlı bir jest yaptı.

Bu yıl 100.'sü kutlanacak olan; 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Tafra Arıç'ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Makbule Kaplan, Çiğdem Göksoy ve Fatma Gül Demirtağ'ın da bulunduğu heyeti makamında ağırladı. Kadınlarla kırmızı karanfil sunup, onlarla bir süre sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Fazıl Türk, daha sonra da başkanlık yetkisini 8 Mart Pazartesi gününe kadar Makbule Kaplan'a devretti.

Burada konuşan Türk, Türkiye'de ve dünyada barışın ancak kadınların mücadelesiyle sağlanabileceğini ifade ederek, demokrasi mücadelesindeyse kadının çok büyük bir yeri ve önemi olduğunu vurguladı. Tarih boyunca erkeklerin savaşı, kadınlarınsa barışı temsil ettiğini kaydeden Türk, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde kadın hareketinin de önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, "Bu anlamlı günde vekaletimi siz değerli kadınlara devrediyorum" dedi.

Yetki devrinin her ne kadar sembolik olsa da kadınların ortaya koymuş olduğu mücadele açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Makbule Kaplan da, "Ben de demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren tüm kadın arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Bu güzel jestlerinden dolayı kadın arkadaşlarımıza ve şahsında Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. Törenin ardından Kaplan, kadın meclis üyesi ve çalışanların tebriklerini kabul etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 12:31:05
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 14:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?