2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Başkan'a suikast girişimi

Mersin’de, 28 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan iş adamı Mahmut Aslan’ın eşinin park halindeki arabasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Olay, dün saat 23.20 sıralarında Mersin merkeze bağlı Mezitli Beldesi Yeni Mahalle 28 numaralı evin önünde meydana geldi. 28 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan iş adamı Mahmut Aslan’ın eşinin park halindeki ’Opel’ marka otomobili büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonucu araç kullanılamaz hale geldi. Patlamaya, aracın altına konulan bir bombanın neden olduğu bildirildi. Olay sırasında Mahmut Aslan ve ailesinin evde bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, bir süre önce Mersin’de yakalanan terör örgütü PKK/KONGRA-GEL üyesi 3 militanın, Mahmut Aslan’dan ölüm tehdidiyle haraç istediği ileri sürüldü. Arbel Bakliyat şirketinin sahibi Mahmut Aslan’ın, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir sigara fabrikasının ortağı olduğu da gelen iddialar arasında yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 15:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?