5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başkandan iddialara yanıt

BAŞKAN TOLLU'DAN 'İŞÇİ ÇIKARMA' İDDİALARINA YANIT

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa'nın iddia ettiği gibi belediyeden 60 kişinin değil 12 işçinin çıkarıldığını belirterek, Kısa'yı, kendilerine yönelik 'faşizm' suçlamasından dolayı mahkemeye vereceklerini söyledi.

Tollu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa'nın geçtiğimiz günlerde Erdemli Belediyesi'ne yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Kısa'nın açıklamasını, AK Parti'li eski belediye başkanının tutuklanmasına sebep olan suçlamaların üzerini örtmek amacıyla yapılan çaresizlik içindeki bir açıklama olarak değerlendiren Tollu, işten çıkarılanların iddia edildiği gibi 60 değil 12 olduğunu belirterek, 5 ay 29 günlük geçici işçilerin 29 Mart seçimleri öncesinde AK Parti'li belediye başkanı tarafından usulsüz olarak işe alındıklarını, asıl suçlunun, seçim yatırımı olarak seçimler öncesi bu insanları işe alarak umutlarıyla oynayanlar olduğunu söyledi.

12 kişinin iş akdinin teftiş raporları doğrultusunda feshedildiğini vurgulayan Tollu, bu kişilerden 3'nün usulsüz olarak işe alındığı için, 2 kişinin kanuni süre içerisinde mazeretsiz olarak işe gelmedikleri için, 7 kişinin de eski belediye başkanı Musa Mutlu'nun tutuklanması ile başlayan soruşturma çerçevesinde, Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı müfettişinin raporlarında geçen haklarında zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve kamu zararı suçlamalarından dolayı çıkarıldıklarını kaydetti.

Tollu, ayrıca İl Başkanı Fatih Kısa'nın 'faşist' suçlamasını çok ağır bir hakaret olarak gördüklerini ve bundan dolayı dava haklarını kullanacaklarını açıkladı. Başkan Tollu, işten çıkarılanlardan bir tanesinin babasının halen Erdemli Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi olduğuna da dikkat çekerek “Bu nasıl faşistliktir” dedi.

Suçlamaların mesnetsiz olduğunu ifade eden Tollu, “5 ay 29 günlük geçici personeller vardı. Bu süre doldu iş bitti. İşten çıkarma bu değildir. Ayrıca bu insanları, seçimlerden yaklaşık 1 ay önce işe alanlar onlar. Seçim yatırımı olsun diye aldılar. Bu insanların umutları ile oynadılar. Popülist açıklamalar yerine herkes şapkasını önüne koysun ve düşünerek konuşsun. Faşist sloganları atarak yanlış bilgilerle insanları yanlışa yönlendirmek kimseye yakışmaz. İşçi kıyımı yapacak olsaydık 8 ay beklemezdik. Seçimlerin hemen akabinde kıyım yapardık. Şu an belediyemizde çalışan, eski dönemde çalışan bir çok arkadaşımız var. Onların iş akitlerini niye feshetmedik?” diye konuştu.

Seçim döneminde Erdemli Belediyesi'nin tutuklamalarla su yüzüne çıkan vahim durumunu ortaya koyduklarını belirten Tollu, tahribatın bu kadar fazla olacağını tahmin etmediklerini dile getirerek şöyle konuştu; ”Şimdi her şey ortaya çıktı. Belediye olarak biz bu konuda hiçbir şey yapmadık. Müfettiş geldi, Başsavcılık soruşturma açtı. Ardından da tutuklamalar gerçekleşti.”

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 10:27:03
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 11:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?