4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başkanı şaşırtan teklif!

EŞİYLE BARIŞMAK İÇİN BAŞKANDAN 'ARACI' OLMASINI İSTEDİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, düzenlemiş olduğu 'Halk Günü Toplantısı' kapsamında ilginç bir teklifle karşılaştı. Eşiyle tartıştığı için küs olan bir vatandaş, Türk'ten karısıyla barışmak için 'aracı' olmasını istedi.

Göreve geldiği günden bu yana her hafta çarşamba günü 'Halk Günü Toplantıları' organize eden Fazıl Türk, ilçede yaşayanları makamında ağırlayarak, onların sorun ve sıkıntıları dinleyip çözüm üretmeye çalışıyor. Toplantıda birbirinden ilginç taleplerle karşılaşan Türk, bir kadının, doğum yapan kızının hastane ve tedavi masraflarının karşılanması talebini dinlerken, bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen evinin tamir ve bakımının belediye tarafından karşılanmasını isteyen vatandaşın da istediğini değerlendireceklerini söyledi.

Evinin kirasını ödeyemediği için belediyenin kendisine maddi destek vermesini isteyen yaşlı bir kadını da dinleyen Türk, 50 yaşındaki bir başka vatandaşın talebiyle adeta şoke oldu. Tartıştığı eşinin kendisiyle bir süredir konuşmadığını dile getiren vatandaş, arasında dargınlık olan karısıyla barışabilmesi için Türk'ün aracılık yapmasını istedi. Tebessüm ederek vatandaşı dinleyen Türk ise, şahsın eşiyle barışabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını, kendisinin de küskünlük ve dargınlıktan yana olmadığını dile getirdi.

Kendisinden iş talebinde bulunanlara, elinden gelen hiçbir şey olmadığını anlatan Türk, sorunun çözümü noktasında hükümetin gerekli adımları acilen atarak, gerçekçi politikalar üretmesi gerektiğini vurguladı. Belediyeler Yasası'nda yapılan değişikliğin ardından 8 belde belediyesinin kendilerine bağlandığını hatırlatan Türk, söz konusu belediyelerin de borçları ve sorunlarıyla birlikte Akdeniz ilçe sınırlarına dahil olduğunu vurguladı.

Türk, "Sonuçta personel sayımızda da bir anda artış yaşandı. Şu anda kıpırdama şansımız bile yok. Yani yeni personel almak gibi bir imkanımız maalesef söz konusu değil. 'Halk Günü'nde bizi ziyaret eden çoğu insanımızın talebi kendisi, oğlu, kızı veya eşi için iş verilmesi oluyor. Bu konuda, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği elimizden geleni yapmaya, insanlarımızın mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz. Fakat özellikle istihdam ve iş verilmesi konusunda daha çok şey yapamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

EŞİYLE BARIŞMAK İÇİN BAŞKANDAN 'ARACI' OLMASINI İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:42:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 17:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?