5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Başsavcı Karabacak'a veda gecesi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca Aydın'a atanan Bozyazı Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ile İzmir'e atanan Asliye Sulh Hukuk Hakimi Mehmet Arslan için, Bozyazı'da veda gecesi düzenlendi.

Gecede konuşan Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Karabacak ve Arslan'a yeni görev yerlerinde başarı diledi. 'Devletin hazinesi adalettir' sözünü hatırlatan Sağlam, "Devletin hazinesi ne kadar güçlüyse dünyadaki hükümdarlığı da o kadar güçlüdür. Adalet de ne kadar iyi işliyorsa devletin hazinesi o kadar iyi olacaktır. Görev yaptığımız süre içerisinde adliye teşkilatıyla idarenin birlikte iç içe olmasında gerek Başsavcımızın gerekse hakimlerimizin çok katkıları oldu. Katkılarından dolayı her ikisine de teşekkür ederim. Buradaki hizmetlerini gittikleri yerde de aynı uyum içerisinde sürdüreceklerine inanıyorum" dedi.

Aydın'ın Söke ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Fatih Karabacak ise, Bozyazı'da çok güzel günler geçirdiğini belirterek, insanlarının misafirliğinden memnun kaldığını söyledi. Karabucak, Bozyazı'dan güzel anılarla ayrıldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesine atanan Hakim Mehmet Arslan da, devlet görevinde bu tür ayrılıkların sıkça yaşandığını hatırlatarak, önemli olanın insanın yaptığı güzel işlerle anılması olduğunu kaydetti. Arslan, Bozyazı'dan ayrılmanın kendisini üzmesine rağmen mutlu ayrıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam tarafından Başsavcı Karabacak ve hakim Arslan'a plaket verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 12:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?