4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Başsavcı ve hakimlere yemekli veda

Mersin’in Tarsus ilçesinde tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ile 6 hakim ve 3 savcıya mesai arkadaşları tarafından veda yemeği düzenlendi.

Veda yemeğine Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Tarsus Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Selfet Giray, Tarsus Adliyesinde görevli hakim ve savcılar, baro Temsilcisi Av. Ozan Varal, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Mercan, Tarsus İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Işıklı, avukatlar ile adliye personeli katıldı.

Yemekte konuşan Ağır Ceza Reisi Selfet Giray, “Burada hüzünlü bir anı yaşıyoruz. Zaman çok hızlı geçiyor. Benim burada 4'üncü yılım ama Tarsus’ta zaman çok hızlı geçiyor. Arkadaşlarımızın ayrılmasından dolayı üzüntülüyüz. İnşallah gittikleri yerde de başarılı olacaklardır. Sayın başsavcımız başta olmak üzere görev yaptıkları süre zarfında birlik, beraberlik, dirlik ve huzur çalışma ortamı iş yoğunluğunu yenmemizi sağladı.Adil bir yargılama için elimizden geleni yaptık. Arkadaşlarımızda uyum içerisinde gece gündüz ayrımı yapmadan birlikte görev yaptık, işimizin stresli olmasına rağmen, birbirimizi incitmedik tüm arkadaşlara yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına tayini çıkan Başsavcı Orhan Usta ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Tarsus’ta 6 yıl görev yaparak en fazla görev yapan başsavcı unvanını aldım. Tayini çıkan hakim ve savcılarımıza yaptıkları hizmetten ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve başarı diliyorum. Görevim boyunca kanun çerçevesinde hareket ettim. Bilerek yada bilmeyerek kalbini kırdığımı kimse varsa onlardan özür diliyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizde hakkınızı helal edin. Sizlerle çalışmaktan büyük bir zevk duydum. Allahaısmarladık. Tarsus'u ve Tarsus halkını asla unutmayacağım'' dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 12:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?