8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Batık tekne çevresinde inceleme yapıldı

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi dalgıçları, Taşucu Limanı sınırlarında bulunan Holmi Antik Kenti açıklarında yer alan ve Denizcilik Müsteşarlığı'nca çıkarılması kararlaştırılan Mehmet Celal Mavi isimli batık teknenin çevresinde inceleme yaptı.


20 yıl önce batan Mehmet Celal Mavi isimli teknenin çevresinde arkeolojik kalıntı araştırması yapan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi dalgıçlarından Erol Atarer, Ece Benli Bağcı ve Adnan Zehir, herhangi bir kültür ve tabiat varlığına rastlamadı.


Batığın çıkarılmasına ilişkin ilgili yazılar gereği sualtı incelemesi için Bodrum'dan gelen Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi dalgıç ekibinin, batığın bulunduğu yerde inceleme dalışı yaptığını belirten Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, "Kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta, 7 metre derinliğe inilmiştir. Mehmet Celal Mavi isimli sac enkaz teknenin etrafında yapılan sualtı yüzey araştırmasında dip yüzeyi kumluk bir zemine sahiptir. Görüş mesafesi yaklaşık 1 metredir. Söz konusu batığın çevresinde yapılan sualtı incelemesinde dip zemininde korunması gerekli herhangi bir kültür ve tabiat varlığına rastlanmamıştır. Ancak batığın çıkarılması sırasında taşınır ve taşınmaz kültür varlığına rastlanılması halinde çalışmaların durdurularak Silifke Müze Müdürlüğü'ne haber verilmesi gerekmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 13:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?