5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bayan basketçiler kriz mağduru

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) geçtiğimiz sezon final oynayarak, 'Avrupa Kupaları'nda mücadele etme hakkını elde eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle Avrupa'ya gitmeme kararı aldı.

Geçtiğimiz sezonda ligde final oynayarak, Avrupa Kupası'nda mücadele etme hakkını elde ettiklerini vurgulayan Baş antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, ancak yönetimin almış olduğu karar nedeniyle bu yıl Avrupa arenasında olmayacaklarını dile getirdi.

Turuncu-Mavili yönetimin, kurumsallaşma adına böylesi bir karar aldığını ve söz konusu kararda da ekonomik sıkıntıların da etkili olduğunu belirten Yıldızoğlu, bir kereye mahsus olmak üzere yönetime hak verdiğini, ancak bunu yeni sezonda elde edeceklerine inandığı Avrupa Kupası hakkıyla birlikte telafi edeceklerini söyledi.

Ceyhun Yıldızoğlu, "Sonuçta bu bir geçiş dönemi. Yönetim de gelecek yıl Avrupa Kupaları'nda en iyi şekilde mücadele edileceği yönünde bize güvence verdi ve bu da beni ikna etti. Ben, eğer bir iş yapılacaksa bunun en iyi şekilde yapılması taraftarıyım. Eğer Avrupa'da mücadele etmiş olsaydık, orada da hem Mersin'i, hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Sadece 'Avrupa Kupaları'nda mücadele edebilmeye yönelik bir hedef benim ve dolayısıyla Mersin için çok düşük bir hedef. Ligde de şampiyonluğa oynamamız lazım. Takım olarak bunu yapabilecek güce sahibiz" dedi.

Geçtiğimiz sezon ligde final oynadıkları kadroyu korumaya çalıştıklarını ancak oyuncuların istediği yüksek transfer bedeli ve artan maliyetler nedeniyle bunda başarılı olamadıklarını ifade eden Ceyhun Yıldızoğlu, kulüpten ayrılan sporcuların yerini doldurabilme adına da yeniden yapılanma yoluna başvurduklarını anlattı.

Yıldızoğlu, yapılan dış transfer çalışmaları kapsamında Galatarasay'dan Şaziye İvegen ile Ceyhan Belediyespor'dan Deniz Boz'u kadroya dahil edildiğini hatırlatarak, ABD'li oyun kurucu Crystal Marie Smith'in transferi noktasında bir takım sıkıntıların yaşandığını ve bu nedenle de yabancı oyuncu konusunda hala arayış içinde olduklarını dile getirdi.

Lige; 'Cumhurbaşkanlığı Kupası' ile başlayacaklarına dikkat çeken Yıldızoğlu, kupayı kazanıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade ederek, "Ligde kaldığımız yerden yolumuza devam edip, şampiyonluk yarışını sürdürmek istiyoruz. Mersin'in bu yarış için hazır olduğunu düşünüyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 15:03:31
Güncelleme :5 Ağustos 2009 Çarşamba 15:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?