2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bayanlar hentbol şampiyonası

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, 2017 yılında yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na Mersin'in aday olduğunu, bu kapsamda da kentte gerçekleştirilen 4. Akdeniz Bayanlar Hentbol Şampiyonası'nın önemli bir referans olacağını söyledi.

Mersin'de düzenlenen 4. Akdeniz Bayanlar Hentbol Şampiyonası'nda büyük çekişme yaşanıyor. Avrupa Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada toplam 8 ülke mutlu sona ulaşabilmek için mücadele ediyor. Türkiye'nin A ve B olmak üzere 2 takımla katıldığı turnuvada Karadağ, Portekiz, Fransa, İtalya, İsrail ve Nijerya da yer alıyor.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, yıldızlar düzeyinde gerçekleştirilen şampiyonanın kent açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, ulusal ve uluslararası arenada Mersin'in kendini en iyi şekilde tanıttığını, Akdeniz insanının sıcaklığını ve konukseverliğini şampiyonayla birlikte yansıttığını anlattı. Mersin'in 2013 yılında yapılması planlanan Akdeniz Oyunları'na aday olduğunu, ancak ev sahipliği şansını Yunanistan'ın Atina kentine kaptırdığını hatırlatan Taşkın, söz konusu tanıtım çalışmalarının da 2017 Akdeniz Oyunları'na aday olacak olan Mersin için önemli bir referans olacağının altını çizdi. Taşkın, turnuva kapsamında kente gelenler arasında Akdeniz Oyunları'na kimin ev sahipliği yapacağına karar verecek olan delegelerin de yer aldığını ve delegelerin kenti yakından tanıyıp, görme fırsatı bulduklarını söyledi.

2010 yılında Avrupa Salon Hokeyi Şampiyonası'na da Mersin'in ev sahipliği yapacağını ifade eden Taşkın, hemen bir yıl sonrasında da Avrupa Triathlon Şampiyonası'nın da yine Mersin'de gerçekleştirileceğini dile getirdi. Taşkın, kentin artık uluslararası organizasyonlarla birlikte adını Avrupa'ya ve tüm dünyaya duyurmaya başladığını

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?