4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bayıltan kutlama

MERSİN'DE BAYILTAN KUTLAMA

Mersin'de sıcak hava nedeniyle akşam saatlerine alınan 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamalarında görevli öğrenciler, saha içinde baygınlık geçirdi. Saha ortasında bayılan ve sedyeyle ambulansa alınan bir öğrenciye serum bağlanırken, yine baygınlık geçiren 10 öğrenci de tedbir amaçlı sağlık ekiplerinin gözetiminde tutuldu.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamaları tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda gerçekleştirildi. Saat 17.00'da başlayacağı açıklanan törenden bir saat önce stada gelen ortaöğretim öğrencileri, burada güneş altında beklemeye başladı. Sıcak ve güneşli hava nedeniyle zor anlar yaşayan öğrenciler, kutlamaların başlamasına yakın fenalık geçirmeye başladı. Önce bir kız öğrenci saha ortasında bayılıp, sedyeyle stat içinde yer alan ambulansa kaldırılıp serum bağlanırken, ardından da sahanın farklı bölgelerinde baygınlık geçiren öğrenciler, öğretmen ve arkadaşları tarafından ambulanslara taşındı.

Sağlık ekipleri söz konusu öğrencilerin, açlık ve sıcak havaya bağlı olarak baygınlık geçirdiğini açıkladı. Gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınan öğrenciler, tedbir amaçlı sağlık ekiplerinin gözetiminde tutulurken, kendilerine de tuzlu ayran ikram edildi. Tribünde yer alan aileler ise, saha kenarına gelerek çocuklarının sağlık durumunu öğrenmeye çalıştı. Tansiyonları ölçülen ve herhangi bir sağlık problemi olmadığı belirtilen öğrenciler, serinlemek için de saha kenarında bulunan çeşmelerin altına kafasını tuttu. Bir süre dinlenen öğrenciler daha sonra yeniden sahaya girerek, kutlamalardaki yerini aldı.

MERSİN'DE BAYILTAN KUTLAMA
MERSİN'DE BAYILTAN KUTLAMA
MERSİN'DE BAYILTAN KUTLAMA
MERSİN'DE BAYILTAN KUTLAMA
MERSİN'DE BAYILTAN KUTLAMA

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 20:04:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 21:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?