3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Baykal Mut'da konuştu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi üyelerine hitap ettiği konuşmasını eleştirirken, "İnsaf gerekir, Türkiye, dünyada İslamiyeti en güzel yaşayan ülke" dedi.


Baykal, Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen Kayısı Festivali'nde yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı Babacan'ın AP Dış İlişkiler Komitesi üyelerine hitap ettiği konuşmasıyla ilgili olarak, "Türkiye'ye yapılan haksızlıkların karşısında mücadele vermesi gereken Dışişleri Bakanı yabancıların iftiralarına 'haklısınız evet onlar haklarını kullanamıyorlar bizde kullanamıyoruz' diye yaranmaya çalışıyor" diye konuştu.
Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Müslümanlar baskı görüyormuş. Bu baskıyı kimler yapıyor 6 yıldır iktidarsanız üçte ikilik çoğunlukla iktidardasınız Müslümanlar baskı görüyorsa o baskıyı kim görüyor kim yapıyor inançlarınızdan dolayı bir baskı görüyor musunuz. İslamiyet'i yaşamakta bir sıkıntınız var mı? 70 bin Türkiye genelindeki camide 5 vakit ezan okunuyor, var mı itiraz eden. Ramazan ve Kurban bayramlarını hepimiz büyük bir iftihar ve büyük bir coşkuyla kutluyoruz. İnsaf gerekir, Türkiye, dünyada İslamiyet'i en güzel yaşayan ülke.
İslamiyet'in dünyada doğru güzel ve dürüst olarak yaşandığı bir ülke yoktur. Hepimiz bununla iftihar etmemiz gerekirken, diyorlar ki 'biz dinimizi yaşayamıyoruz'. Şimdi bu tartışmalardan Türkiye'ye hayır çıkar mı niye Türkiye'yi sıkıntıya sokuyorsunuz. Sizin iktidarınıza rağmen Türkiye'de hala kardeşlik hüküm sürüyor."
Konuşmalardan sonra Mut Belediye Başkanı Selahattin Arslan, Baykal'a kayısı ikram etti. Kayısı yiyen Baykal festival alanından helikopterle ayrıldı.

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 02:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?