2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bayrak kuyruğu

Mersin’de, Nevruz kutlamalarının ardından Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya tepkiler sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla vatandaşlara ücretsiz olarak 5 bin adet Türk bayrağı dağıttı.

Bayrak dağıtımı sabah saat 10.00’da Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleşti. Bayrak dağıtılacağını duyan vatandaşlar, saatler öncesinden belediye binası önüne gelerek bayrak kapma yarışına girdi.

Mersinliler’in büyük ilgi gösterdiği bayrak dağıtımında yaklaşık 500 metrelik uzun kuyruklar oluşurken, yaşlı genç, kadın erkek yüzlerce kişi Türk bayrağı alabilmek için sıra bekledi.

Bayrak alabilmek için sıra bekleyen vatandaşlar, alacakları bayrakları evlerinin balkonlarına asacaklarını belirtirken, Türk bayrağına yapılan saldırıyı da lanetlediklerini belirtti.

Bayrak dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Nevruz kutlamaları sonrası Türk bayrağının yakılmak istenmesinin sadece Mersin’de değil, bütün Türkiye’de yankı bulduğunu hatırlatarak, "Bu şehrin belediye başkanı olarak bu olay en fazla bizi üzmüştür" dedi.

Mersin’i yaptıkları hizmetlerle, ortaya koydukları projelerle Türkiye’de örnek bir şehir yapmaya gayret sarf ettiklerini söyleyen Özcan, "Mersin, Türkiye’nin her kesiminden insanların oluşturduğu karışık bir yapıya sahip şehridir. Dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun bütün insanlarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin insanlarıdır ve bu bayrağın altında yaşamaya, ona sevgi, saygı göstermeye mecburdur. Bunun karşısında olan insanlarla hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu nedenle biz insanlarımızın barışı, sevgiyi, kardeşliği birarada yaşaması için festivaller yapıyoruz ve burada insanların birbiriyle kucaklaşmasını sağlıyoruz. Mersin’de yaşayan bütün vatandaşlarımız bayrağa saygı göstermelidir. Bu nedenle büyükşehir belediyesi olarak, insanlarımıza 5 bin adet Türk bayrağı dağıtıyoruz. Talep olduğu taktirde, bu sayıyı artırarak evlerine dahi götürmek için çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Macit Özcan, konuşmasının ardından sırada bekleyen insanlara Türk bayrağını kendi elleriyle dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:40:13
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?