4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bayramda hava nasıl olacak

Kurban Bayramı'nın ilk günü yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediği, Karadeniz kıyılarının yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, arife günü olan yarın, yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yağmur, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde yağış görüleceği, yurdun diğer bölgelerinin az bulutlu ve açık geçmesi, gece ve sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının yarın, 2 ile 4 derece artacağı tahmin edilirken, Kurban Bayramı'nın Pazara gelen ilk gününde yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Bayramın ilk günü, Karadeniz kıyılarının yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçmesi, hava sıcaklığının iç kesimlerde 5-6, kuzey kesimlerde 8-9, Güney kıyılarında 14-16 derece civarında olması bekleniyor.

Yeni yılın ilk, bayramın ise 2. gününe denk gelen Pazartesi günü batı bölgelerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 3 ve 4. günlerinde, yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Bayramın 3. günü olan Salı günü, Marmara, Ege ve batı Akdeniz bölgelerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısının, kıyı Ege ile batı Akdeniz kıyılarının sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 4. günü olan Çarşamba günü ise yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin sağanak yağışlı, öteki yerlerin az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bayram süresince hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği, bir, iki ve üçüncü gün Marmara ile yurdun iç ve doğu bölgelerinde yoğun sis görüleceği tahmin ediliyor.


aa
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 12:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?