30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bayramda ulaşım ücretsiz!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla belediye otobüslerinin arife gününden itibaren ücretsiz yolcu taşıyacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, bir mesaj yayınlayarak, tüm Mersinlilerin Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutladı. Bayramın herkese sağlık, başarı, mutluluk, barış ve bereket getirmesini dileyen Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin arife günü öğleden sonra itibari ile bayramın son gününe kadar ücretsiz yolcu taşıyacağını belirtti.

Bayramla ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Özcan, Kurban Bayramı süresince Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Teşkilatı, MESKİ, Otogar Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Otobüs Müdürlüğü ve Mezarlık Müdürlüğü gibi birimlerde her türlü önlemin alındığını kaydetti. Akbelen Şehir Mezarlığı’nda bayram süresince içeriye araç alınmayacağını hatırlatan Başkan Özcan, yaşlı ve hasta ziyaretçiler için mezarlık içerisinde servis araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini dile getirerek, Mersin halkının huzurlu ve rahat bir bayram tatili geçirmesi için bu birimlerin 24 saat görev başında olacakları bilgisini verdi.

Bayram mesajında gündeme ilişkin açıklamalar da yapan Macit Özcan, Mersin Narenciye Festivali’nin ikincisini 19-20 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceklerini belirterek, tüm hazırlıkların tamamlandığını vurguladı. 2013 Akdeniz Oyunları’nın hazırlıklarının da tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Özcan, “Gerek Belediyemiz gerekse de devletin ilgili kurumları büyük bir hızla çalışmalarını sürdürmektedir. İnşallah oyunların yapılacağı tarihe kadar tüm çalışmaları tamamlamış olacağız” dedi.

Van’da meydana gelen depremin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Özcan, depremzedelere 4 TIR gıda yardımı gönderdikleri, daha sonra 2 TIR da giyecek yardımı ulaştırdıkları bilgisini vererek, bu konuda duyarlı olan vatandaşlara teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli, gazeteciler ve vatandaşlarla da makamında bayramlaşan Başkan Macit Özcan, “Amacımız personelimizin maddi ve manevi anlamda 365 gün bayram mutluluğunu ve sevincini yaşamasıdır. Ancak gerek memurlarımıza gerekse de işçilerimize bu yıl en çok zam oranını veren birkaç belediyeden birisi olmak bizleri sevindiriyor. Tüm personelimin de Kurban Bayramı’nı kutluyor, aileleri ve çocuklarıyla mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2011 Cuma 17:53:46
Güncelleme :4 Kasım 2011 Cuma 17:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?