9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Baz istasyonuna vatandaş tepkisi

Mersin'de, bir apartmanın çatısına kurulan 5 ayrı baz istasyonunun ölümlere ve hastalıklara yol açtığını ileri süren mahalle sakinleri eylem yaptı. Baz istasyonlarının kurulduğu apartmanın önünde toplanan vatandaşlar, kendi çıkarı uğruna halkın sağlığıyla oynadığını ileri sürdükleri bina sahiplerine tepki gösterdi. 

Çukurova Mahallesi, 85119. Sokak 70 numaradaki 4 katlı bir binanın çatısına kurulan GSM operatörlerine ait baz istasyonları, mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. İlki 12 yıl önce kurulan ve sayıları 5'e ulaşan baz istasyonlarının halkın sağlığını tehdit eder hale geldiğini ileri süren mahalle sakinleri ellerinde, "Baz istasyonları kaldırılsın" yazılı pankartlarla bina önünde eylem yaptı. Nihat Vanciner'e ait binanın çatısına kurulan baz istasyonları nedeniyle mahalledeki kanserli hasta sayısında artış olduğunu ve bina sahibi ile birlikte çevresinde yaşayan 4 kişinin kanser hastalığından öldüğünü iddia eden vatandaşlar, baz istasyonlarının kaldırılmasını istedi. 

Çevreye yayılan radyoaktif dalgalar nedeniyle elektronik eşyaların zarar gördüğünü ve mahalledeki birçok insanın çocuğu olmadığı için doktor doktor dolaştığını öne süren vatandaşlar, sorunun çözümü için yetkililerin devreye girmesini istedi. 

Sloganlarla bina sahiplerini protesto eden vatandaşlar, mülk sahibini kendi çıkarı uğruna halkın sağlığıyla oynamakla suçladı. Vatandaşlar, baz istasyonlarının kaldırılması için 200 imza toplayarak Valiliğe dilekçeyle başvurduklarını, yetkililerin çözüm bulmaması halinde, istasyonları kendilerinin kaldıracağını söyledi. 

Vatandaşların tepkisini balkondan izleyen bina sahipleri ise, toplanan kalabalığa tepki göstererek, "Kıskanıyorsunuz, onun için bunu yapıyorsunuz" diye karşılık verdi. Vatandaşlar ile bina sahipleri arasındaki sözlü tartışma büyümeden son bulurken, kalabalık olaysız olarak dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 15:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yıldırım doruk IP: 88.229.140.xxx Tarih : 4.06.2007 19:39:53
vatandaş çokhaklı istasyondan kira alıyoruz diye bina sahibi insanların hayatını hiçe sayıyorlar bunu derhal mahalle içinden kaldırılması lazım ilgili mercilere iletilmesi lazım