4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

BBP lideri Topçu Mersin'de

BBP LİDERİ TOPÇU MERSİN'DE

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye'de çok ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu savunarak, terörle mücadelede bir dizi öneriyi gündeme taşıdı. Sınır karakollarının kapatılıp, yerine 'mobil ekipler' kurulmasını öneren Topçu, sınır bölgelerinde de yapay barajlar kurulmasını, Türkiye'nin uzaya kendi uydusunu göndermesi gerektiğini söyledi.

Topçu, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nın 1998 yılından bu yana ilk defa gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılarak, burada son yaşanan terör saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bugün gelinen noktada Türkiye'nin 3 ayrı terör kıskacıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Topçu, bunların da 'bölücü terör', 'ahlaki terör' ve 'ekonomik terör' olduğunun altını çizerek, bugüne kadar iktidara gelen partilerinse bu konularda doğru teşhis koyamadığı için doğru tedavi metodunu da

uygulamaya geçiremediğini vurguladı. Son yaşanan terör saldırılarına dikkat çekerek, bu tablonun asla Türkiye'nin kaderi olamayacağını vurgulayan Topçu, "Binlerce yıldır birlikte yaşamış, kardeş olmuş bu insanlar asla ve asla birbirinin kanını dökemez. Buna neden olanları sinek gibi ezmeye bu milletin de, bu devletin de gücü yeter" dedi.

 

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU 'GÜVENLİK' SORUNUDUR"

Türkiye'nin öncelikli sorununun 'terör', bir başka ifadeyle de 'güvenlik sorunu' olduğuna işaret eden Topçu, yıllardır güvenlik sağlanamadığı için insanların doğduğu yerde doymadığı gibi üretime de doğrudan katkıda bulunamadığını, bu durumun doğal bir sonucu olarak da şehrin varoşlarına doğru göç yaşandığını anlattı. BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu tarafından terörle mücadele yöntemleri ve çözüm önerileriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na 55

sayfadan oluşan bir rapor sunduklarını hatırlatan Topçu, söz konusu raporda yer alan tedbirlerden birkaçının uygulanması halinde bugün bu kadar çok şehit verilmeyeceğini iddia etti. Topçu, "Neydi o sunduğumuz çözüm önerileri? Öncelikli olarak bölgenin jeopolitik yapısı göz önüne alınarak dağlar arasındaki boşluklarda yapay barajlar kurarak sınırı kapatabilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman yılan ne suyun üstünden saldırıya geçecek, ne de dalgıç elbisesiyle alttan geçecek. Kaya dibinden, oradan buradan yılan

sürünerek geçemeyecek ve Mehmetçiğin de hedefi olacak. Söylediğimiz buydu ama yapmadılar. Dedik ki, yahu Amerika Birleşik Devletleri diyorsunuz. Bu adamlar, yıllardır askeri hukuka bile riayet etmiyorlar. Ama biz bunlarla asker arkadaşı olmuşuz. Atlantik ötesinden gelmiş, Afganistan ve Irak'ta kendi güvenliğini alıyor. Hiç ciğer kediye teslim edilir mi? Zaten onlar değil mi 'çekiç güç' diye o eşkıyayı bölgede besleyen?" diye konuştu.

 

"SINIR KARAKOLLARINI KAPATIN, YERİNE 'MOBİL EKİPLER' KURUN"

Türkiye'nin kendi uydusunu uzaya göndererek, sınır güvenliğinin sağlanabileceğini, böylelikle sınırdaki hareketliliğin takip edilerek gerekli önlem ve tedbirlerin de alınabileceğini belirten Topçu, dünyanın hiçbir yerinde 'yanaşık düzen eğitimi almış ordular' ile terörle mücadele olmayacağı gibi bunun terörle mücadelenin doğasına da aykırı olduğunu, söz konusu konseptin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini gündeme taşıdı. Sınır karakollarının kapatılması önerisinde bulunan Topçu, konuşmasını şöyle

sürdürdü:

"Güvenlik öyle bir tehlikeyle karşı karşıya ki, kendi elinle yaptığın karakola bile 'Ulaşamadık' diyorsun. O zaman o karakolları lav edin. Yerine de 'mobil ekipler' kurun. Hakları bile farklı olan bu ekipler, önüne gelen yılanı imha etsin. Eğer 'mobil ekipler' kurulsaydı Sarıçiçek ve Aktütün gibi facialarla birlikte Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşananlar da olmazdı. Eşkıya ile kendi anlayacağı dille konuşursan o zaman kaçacak delik arar. Bunları daha önce de dile getirmiştik. Ama dinlemediler.

İktidara geldiğimizde bu çalışma bize nasip olacak."

Konuşmasının ardından partililerin kendisine sunduğu Kur'an-ı Kerim'i alan Yalçın Topçu, öpüp başına koyduktan sonra hediyeyi kabul etti.

Bu arada protokolün oturduğu oturma grubunun ortasındaki koltuğa kırmızı karanfillerle süslenen ve üzerinde 'Muhsin Yazıcıoğlu Davan Davamızdır' ifadesinin yer aldığı fotoğrafın yerleştirilmesi dikkat çekti.

BBP LİDERİ TOPÇU MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 22:06:03
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 18:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?