3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Bedava kömür parayla taşınıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan bedava kömürü almaya gelen vatandaşlar nakliye sıkıntısı yaşıyor. Bazı vatandaşlar bedava verilen kömürü taşıma parası olmadığı için alamıyor.


Tarsus'taki kömür dağıtım merkezinde nakliye ücretlerinin yüksek olmasından dert yanan vatandaşlar, nakliyeciler ile sıkı pazarlık yapıyor. Ceplerinde para olmadığı için kömürünü alamayan vatandaşlar, parayla satılmayan kömürün, parayla taşınmasına tepki gösterdiler.


20 torbası 10 YTL'ye taşınan kömürü evlerine götürmekte güçlük çektiklerini söyleyen bir vatandaş "Böyle yardım olmaz" diyerek tepkisini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla aldıkları kömürü evine götürüyor.
Fatma Keser adlı kadın da, cebindeki 5 YTL ile kömürünü nasıl evine götüreceğini bilmediğini belirterek, "Arabam yok cebimde 5 YTL param var. Kömürümü götürmüyorlar, ne yapacağımı şaşırdım, biri bana yardım etsin" dedi.
25 yaşındaki Mustafa Ayhan ise ekmek parası bulamadığını belirterek, kömürü almaktan vazgeçtiğini söyledi. Ayhan, "Kömür burada kalsın, almıyorum, zaten çalışmıyorum, iş yok güç yok ekmek parasını bulamıyoruz. 20 YTL nasıl veririm ben" diye konuştu.


Nakliyeciler ise vatandaşın 10 YTL taşıma ücretini çok bulduklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?