5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bedava limona hücum!

MERSİN'DE LİMON İZDİHAMI

Mersin'de turunçgil üreticileri, iç piyasada tüketimin arttırılması noktasında kentin en işlek caddesinde bedava limon paketleri dağıttı. Domuz gribine karşı vücut direncini arttırdığı vurgulanan limonları almak isteyen vatandaşlar, izdihama neden oldu.

Hastane Caddesi üzerinde yaklaşık 10 kasadan oluşan limon paketlerini dağıtan Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kurt, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Cemalettin Kurt, son birkaç aylık zaman diliminde Türkiye'nin öncelikli gündem maddesinin 'domuz gribi' olduğuna dikkat çekerek, griple ilgili ortaya atılan söylemlerin kafaları karıştırdığını ancak buna rağmen herkesin ortak noktada buluştuğu konununsa turunçgilin özellikle de limonun her türlü gribal enfeksiyona olduğu gibi domuz gribine karşı da vücudun direncini arttırdığı görüşü olduğunu anlattı.

Söz konusu görüşün bilimsel açıdan da desteklendiğini vurgulayan Kurt, "Turunçgil üretiminin az ancak fiyatının yüksek olduğu bir dönemde MERTUB olarak, bir yandan domuz gribine karşı turunçgilin özellikle de limon tüketiminin önemine dikkat çekip, diğer yandan da iç piyasadaki tüketimi arttırabilmek için böylesi bir kampanyayı hayata geçirdik" dedi.

Bugün sembolik olarak başlatmış oldukları kampanyanın, önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirileceği bilgisini de veren Kurt, Mart ayı sonuna kadar da hafta bir gün kentin en işlek noktalarında ücretsiz limon dağıtacaklarını açıkladı.

Satın alma güçlüğü içindeki insanların da kendilerini domuz gribine karşı koruyabilmesinin, en doğal hakları olduğunu kaydeden Kurt, kampanyadaki amaçlarının turunçgildeki fiyatlara dikkat çekmek değil tam tersine turunçgil tüketiminin arttırılarak, insanlarda domuz gribine karşı bir bağışıklık oluşturulması olduğunu anlattı. Cemalettin Kurt, her hafta 15 ton olmak üzere yıl sonuna kadar yaklaşık 100 tonluk bir limonu ücretsiz olarak Mersinlilere dağıtmayı hedeflediklerini, böylelikle de kent halkına bugünkü piyasa fiyatına göre de 250 bin TL'lik bir katkı sunmuş olacaklarını savundu.

Narenciyede herhangi bir sağlık sorunu olmadığının altını çizen Kurt, yapmış olduğu açıklamasıyla 'boyalı ürün' iddialarına da tepki gösterdi. Kurt, son günlerde ortaya konulan söylemlerin spekülatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, insanların narenciye ürünlerini güvenli tüketebileceğini söyledi. Konuşmaların ardından MERTUB Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kurt, önündeki 10 kasa limonu Hastane Caddesi'nde bayram alışverişi yapan vatandaşlara dağıttı. Bedava verilen limonları almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

MERSİN'DE LİMON İZDİHAMI
MERSİN'DE LİMON İZDİHAMI
MERSİN'DE LİMON İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 15:15:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 15:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?