5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bekçi evinde korkutan yangın

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesindeki bir villanın bekçi evinde çıkan yangın korkulu anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre, Yemişkumu Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerindeki Pervin Atıcı'ya ait yazlık villanın bekçi evinde öğle saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bekçi Kadir Hazar'ın eşi Türkan Hazar çıkan yangını söndürmeye çalıştı. Gittikçe büyüyen yangını söndüremeyen Hazar, evdeki 5 yaşındaki erkek çocuğunu alarak dışarı çıktı.

Türkan Hazar çevredekilere evde yangının çıktığını söylemesi üzerine itfaiyeye haber veren vatandaşlar bir taraftan da yangını söndürmek için çaba harcadı.
Tüp patlamasına karşı jandarma tarafından çevrede güvenlik tedbirleri alındı. Erdemli Belediyesi ile Kızkalesi, Ayaş ve Limonlu Belde Belediyelerinin itfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarını birlikte yürüttü.

Olay yerine gelen ev sahibi Pervin Atıcı, can kaybının olmadığına sevindiğini belirterek, diğer eve de yangının sıçramaması için elektriklerin ve otomatik devreye giren jeneratörün akımlarının kesilmesini istedi. Yanarak küle dönen evde maddi hasar meydana geldiği, evde bulunan Türkan Hazar ile çocuğunun ise Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak dumandan etkilenmeye karşı tedavi altına alındığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?