5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belçikalı askerlerin rafting keyfi

Gemilerini Mersin Limanı'na demirleyen Belçikalı 15 asker, Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Göksu Irmağı'nda rafting yaptı. Raftingin yat turundan daha güzel ve adrenalini daha yüksek olduğunu belirten asker kafilesi heyecanlı anlar yaşadı.

Selefkos Doğa Turizm Acentesi'nin organizesinde Mut'un Hocalı köyünden başlayan ve Silifke'nin Kargıcak köyü sınırları içerisinde biten raftingde askerler doğa ile iç içe bulunan Göksu Vadisi'ni görme imkanına kavuştu. Göksu kanyonu içerisinde 20 kilometrelik etapta rafting heyecanı yaşayan Belçikalı askerler, kayalardan atlayıp, çamur savaşı yaptı.

Selefkos Doğa Turizm Acentesi sahibi ve Silifke Turizm Derneği Başkanı Sinan Şakar, rafting sezonunu özellikle hafta sonraları yurt içi ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı turistlerle devam ettirdiklerini belirterek, "Turizm açısından rafting gibi spor aktivitelerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Göksu Nehri bu alanda keşfedilmediği için yeterince değerlendirilemiyor. 2005 yılında başladığımız etkinliklerle Silifke'yi Avrupa ve dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Yurt dışından özellikle İsveç, Almanya, Fransa, Suriye, yurt içinden ise Gaziantep, Adana, Mersin, Konya, Ankara ve Karaman'dan gelen turistlerin Göksu Nehri'nde rafting yaptığını belirten Şakar, "Silifke ve yöresini tanıtmak amacıyla gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında düzenlenen fuarlara katılıp stant açarak, hazırlamış olduğumuz afiş, broşür ve tanıtıcı CD'leri ziyaretçilere veriyoruz. Bu tanıtımlar sayesinde de son yıllarda yurt dışından çok sayıda turist rafting yapmak üzere buraya geliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 11:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?