3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Belediye AB projelerine ortak oldu

Mersin'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sunulan iki ayrı projeye ortak olma kararı aldı.

Toroslar Belediye Meclisi, 'Kasım Ayı 1. Birleşim Toplantısı'nı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın başkanlığında yaptı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşim bir önceki meclis toplantısına ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

Komisyonlardan gelen İmar Planı değişikliklerinin ele alındığı toplantıda; İhtisas Komisyonları'nın raporları da görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanarak AB Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sunulan ve Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı kapsamındaki 'Yeterli Eğitime Sahip Olmayan Kadın ve Genç İşsizlerin Mesleki Eğitimi ve Yerel İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Projesi' masaya yatırıldı.

Yapılan görüşmelerde söz konusu projeye ortak olunması kararı alınarak Hamit Tuna'ya belediyeyi proje kapsamında temsilen iş ve işlemleri yapabilmesi için yetki verildi. Daha sonra Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) tarafından hazırlanan ve yine AB Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sunulan 'Eğitimsiz Genç İşsizlerin Teknik Eğitim İle İşgücü Piyasasına Entegrasyonu' başlıklı proje görüşüldü.

Meclis üyeleri projeyle ilgili olarak Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya yetki verilmesi kararını oybirliğiyle onayladı. Toplantı dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?