4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediye Başkanı için anma

Silifke'ye bağlı Atakent Beldesi'nde, geçen yıl uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Belediye Başkanı Fevzi Doğan, törenle anıldı. 

26 Mayıs 2005 tarihinde, kendisine ait limon bahçesinde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan için, ailesi ve Atakent Belediye Başkanlığı tarafından olayın yaşandığı Kapızlı Mahallesi'ndeki limon bahçesinde anma töreni düzenlendi. Törene, merhum belediye başkanının eşi Teslime Doğan, oğulları Ahmet Doğan, Fazıl Doğan, kızı Emine Doğan, Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, akrabaları, belediye çalışanları, öğrenciler ve Atakent halkı katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törende, dövizler açılıp olay kınanırken, yaşanan acının dinmesi için katillerinin de bir an önce bulunması istendi. 

Ailesi adına konuşan Fevzi Doğan'ın oğlu Ahmet Doğan, "Babamızın katillerinin bulunmaması bizleri üzüyor. Yargı mercilerinin bu olayı kestirip atmadıklarına inanıyoruz. Çünkü resmi bir açıklama yapılmadığı için bu konunun araştırıldığına inanıyoruz. Acımızın dinmesi için katillerin yakalanıp hesap vermesini istiyoruz" dedi. 

Atakent'in 1989 yılında belediyelik olduğunu ve babasının bu tarihten 1999 yılına kadar belediye başkanlığı görevini sürdürdüğünü hatırlatan Doğan, "1999'da da seçimi kaybetti. 2004 yılında yapılan yerel seçimle yeniden belediye başkanlığı görevini kazandı. 1999-2004 yılları arasındaki bataklık ve yolsuzlukları önlemek amacıyla mücadele etti. Yolsuzluklarla mücadele ettiği bu dönem araştırıldığında mutlaka bir şey çıkacaktır" diye konuştu. 

"Herkes bildiğini, duyduğunu anlatsın" diyen Doğan, "Çünkü daha bir adım mesafe bile kaydedilmedi. Değerli büyüğümüz merhum Doğan, hepimizin babasıydı. Ona hepimizin sahip çıkması gerekirdi ama çıkamadık. Biz her yıl burada ağlamak istemiyoruz" şeklinde konuştu. 

Daha sonra söz alan Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal ise, katillerin yakalanıp hesap vermesini istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Acımız çok büyük. Değerli büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü 1 yıl olmasına karşın olayın olduğu gün gibi yaşıyoruz. O Atakent'i Atakent yapan, hizmetleriyle halkın takdirini kazanan biriydi. Biz de hizmetlerine kaldığı yerden devam ediyoruz. Ancak katillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz." 

Anma töreni, konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 11:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?