2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Belediye Başkanı'na spreyli soygun

Mersin'in merkeze bağlı Çiftlikköy Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Bünyamin Yalınayaklı'nın evine giren hırsızlar, bayıltıcı sprey sıkarak, tabanca ve parasını alıp makam aracıyla kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, olay bu sabaha karşı Bünyamin Yalınaylı'nın Belediye Başkanlığı'nı yaptığı Çiftlikköy Beldesi'ndeki 2 katlı evinde meydana geldi. Belediye Başkanı Bünyamin Yalınayaklı evinde uyuduğu sırada, su borularını kullanarak ikinci kata çıkan hırsızlar, balkon kapısından içeriye girdi. Yatak odasında yalnız yatan başkanın odasına uyanmaması için bayıltıcı sprey sıkan hırsızlar, evdeki değerli eşya ve paraları alarak kaçtı. Hırsızların, kaçarken Başkan Yalınayaklı'nın 33 B 0090 plakalı makam aracını da götürdükleri belirlendi. Otomobil, olaydan birkaç saat sonra Toroslar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulundu.

Hırsızlık olayını sabah uyandıklarında fark ettiklerini belirten Bünyamin Yalınayaklı, "Başucumda bulunan, içinde ruhsatlı tabancam, 500 Euro, 300 YTL, 200 dolar ile kredi kartları ve çeşitli evrakın olduğu çantayı almışlar. Bu arada, şoförün evimin önüne bıraktığı makam aracımı da çalmışlar. Araç bulundu. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım" dedi.
Yapılan incelemede, hırsızların 3 kişi olduğunun tespit edildiğini ve eldiven kullandıkları için parmak izine rastlanmadığını ifade eden Yalınayaklı, "Bunlar her şeyi göze alıp evime kadar girebiliyor. Eğer uyansaydık, ya o beni öldürürdü ya da ben onu öldürürdüm. Buradan yetkililere sesleniyorum; maalesef bu ülkede kimsenin ne can güvenliği var ne de mal güvenliği" diye konuştu. Bu konudaki yasalara da tepki gösteren Yalınayaklı, "Meclis'te günde 20 yasa çıkıyor. Ama maalesef hırsızlıkla, uğursuzlukla, suçlularla ilgili yasa çıkmıyor. Danyan'ın hiçbir yerinde suçluları koruyan böyle yasa yoktur. Bu konuda herkes çok tedirgin. Namuslu vatandaşları kim koruyacak? Devletin asli görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini korumak. Ama maalesef bunların hiçbiri yok" şeklinde konuştu.
MHP'li Belediye Başkanı Yalınayaklı, bu olaydan sonra evine kamera sistemi kuracağını da belirterek, "Artık evimizi korumak için silahlı adam tutacağım. Kendi başımızın çaresine bakacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 04:07:18
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 17:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?