8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Belediye ekmek zammına itiraz etti

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan zammın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye olarak Kaymakamlığa başvurarak zam kararına itirazda bulunduklarını ifade eden Kocamaz, kararın vatandaşa daha fazla ekmek sarfiyatı ve zayiatı doğuracağını vurguladı. Kocamaz, “Tarsus'ta uzun süreden beri 150 gram ekmek 30 Ykr'ye satılıyordu. Ancak geçen çarşamba günü Fırıncılar Odası bir anda ekmeğin gramajını artırarak fiyatını da 50 YKr'ye yükseltti. Fırıncılar Odası ile yaptığım görüşmede bu işin yanlış olduğunu, en azından bizimle görüşmeleri gerektiğini dile getirdim. Kendisi de bu işin bir zam olmadığını, 150 gram ekmeği 30 YKr'ye satarken, üzerine 100 gram ilave ederek 250 gram ekmeği de oran olarak kilo bazında aynı fiyata getirdiklerini, 250 gram ekmeği 50 YKr'ye satma kararı aldıklarını söyledi.

Bu konuda vatandaşımızdan bize çok büyük şikayetler ve tepkiler geldi. Özellikle nüfusu az ailelerde çok büyük zayiata neden olacak. Bunu belki saklaması da mümkün olamayacak. Çöp kutularında belki de daha fazla ekmeğe rastlamış olacağız. Bu nedenle Fırıncılar Odası'ndan bunu tekrar gözden geçirmelerini, eskiden olduğu gibi 150 gram ekmeği daha önceden sattıkları fiyata satmalarını istedik. Onlar da alınmış bir karar olduğunu söylediler. Biz belediye olarak, yerel idare olarak Kaymakamlığa gerekli itirazda bulunduk. İnşallah 10 gün içerisinde bu itirazımız değerlendirilecek. Verilecek karara saygı göstereceğimizi şimdiden ilan ediyoruz" dedi.

Durup dururken vatandaşa daha fazla ekmek sarfiyatı, ekmek zayiatı sağlayacak böyle bir uygulamanın yapılmasından vatandaş gibi kendilerini de rahatsızlık duyduğuğunu belirten Kocamaz, "Bildiğiniz gibi fırınların daha önce sattığı 150 gramlık ekmek şu anda Tarsus Belediyesi Ekmek Fabrikası tarafından 170 gram olarak üretilmektedir ve 20 YKr'ye satılmaktadır. Biz burada Fırıncılar Odası'nı aldığı bu kararı tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 15:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?