3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Belediye ihaleleri mercek altında

AK Parti Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılı içerisinde gerçekleştirdiği ihalelerde rekabet koşullarının yeterince oluşmadığını, halkın parasının yeterince çalışma yapılmadan boş yere harcandığını iddia etti.

Gür, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılı içerisinde gerçekleştirdiği ihalelerde ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. "Bizler siyaset yaparken milletin menfaatini sonuna kadar korumak için üzerimize düşen vazife ne ise onu yapmak durumundayız" diyen Gür, bir kısım insanlar alınacak diye milletin emanetine ihanet edemeyeceklerini vurguladı.

Mersin'e yön verecek en önemli kurumlardan biri olan Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Macit Özcan'a yaptıkları eleştirilere sadece siyasi çalışmalar ve açıklamalar olarak bakılmaması gerektiğini ifade eden Gür, "Tabii ki inceleyeceğiz, denetleyeceğiz ve uyaracağız. Çünkü bizim Mersin halkına karşı sorumluluğumuz var. Macit Özcan ve ekibi halkın parasını ve Mersin'in kendilerine emanet edilen kaynaklarını yanlış yerlerde ve verimsiz olarak kullanmaktadır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılında yaptığı ihaleleri, Kamu İhale Kurumu'nun resmi internet sitesinden çıkararak incelediklerini ifade eden Gür, "Büyükşehir Belediyesi 2007 yılında 83 adet ihale yapmış olup bunların sözleşme tutarı 76 milyon 788 bin YTL'dir. Konuyla ilgili tabloya baktığımızda, dikkatimizi çeken şey ihalelere verilen teklif sayısının genel olarak azlığıdır. 47 adet ihaleye ya bir firma katılmış veya bir firmanın teklifi geçerli sayılmış. İhaleye katılan firma sayısı azaldıkça ihalede yapılan kırım oranı da düşmüştür. Bu da gayet tabii bir sonuçtur. Çünkü, katılım çok olursa rekabet ortamı oluşur. Şimdi bu işin başındaki en yetkili kişi olarak Macit Özcan'a soruyoruz. Bu milyarlık ihalelere neden katılım az oluyor. Hiçbir kurumu, şahsı ve firmayı itham etmeden, zan altında bırakmadan soruyoruz. Günümüzün ticari ortamında bu işte bir gariplik yok mu? Halk merak ediyor; 'Büyükşehir ihalelerinde neler oluyor?' Biz de konuyu aydınlatmak için, Belediye Başkanımızın cevabını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Gür, bu çelişkilerle ilgili olarak, basında çıkan haberlerden sonra savcılık tarafından herhangi bir soruşturma başlatılmazsa, 2 hafta içerisinde kendilerinin bir girişimde bulunarak, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de şeffaf bir yönetim anlayışının gerçekleşmesi için ellerini taşın altına koyacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?