8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Belediye ilk iftar çadırını kurdu

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi, ilk kez iftar çadırı kurdu.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan iftar çadırında ilk iftar yemeğini Belediye Başkanı Musa Mutlu verdi. İftar çadırının, Erdemli Belediyesi tarihinde bir ilk olduğunu belirten Mutlu, ilk iftarı kendisinin verdiğini, bunu meclis üyeleri, belediye personeli ve ekonomik durumu iyi olan vatandaşların takip edeceğini söyledi.

Belediyenin rutin hizmetlerinin yanında, yardımlaşmayı sağlamak amacıyla fakir ve yardıma muhtaç aileleri belirleyerek, onlara 1 aylık gıda ihtiyacını giderecek yardım paketleri hazırlayarak evlerine kadar götürüp teslim ettiklerini ifade eden Mutlu, "Ramazan çadırını ise fakir-zengin ayırt etmeden kurduk ve Erdemli'de bir ilki gerçekleştirdik. Ramazan sonrasında da talep gelmesi durumunda bu uygulamayı sürdürebiliriz. Önceliğimiz Ramazan ayı içinde bunu sürdürmek. Ardından ise talep gelmesi halinde bayram sonrasında da bunu devam ettirmektir. İlk etapta 350 kişilik olarak hazırladığımız Ramazan iftar çadırında artış görülmesi halinde bu miktarı 500 ya da 600 kişiye çıkartabiliriz” diye konuştu.

Öncelikle fakir ve ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmayı hedeflediklerini belirten Mutlu, “İşten geç çıkmış, evine kavuşamayacak olanlar ile şehir dışından gelmiş konuklar olabilir. Bunun yanında şehir dışından ilçeye eğitim için gelen öğrenciler olabilir. Bunların da çadırımıza gelerek iftarlarını burada açmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Mutlu, halka iftar yemeği dağıttıktan sonra eşiyle birlikte iftarını çadırda açtı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 13:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
niyazi IP: 88.254.233.xxx Tarih : 16.09.2007 15:38:18

Yoksulun en fazla olduğu kent belkide mersindir! Bence böyle yardımların dahada çok artması lazım.!!!!!