5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediye işçilerinin yüzü güldü

Erdemli Belediyesi'nde çalışan ve alacakları olan işçilerin ücretleri ödendi. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, esas olanın adalet olduğu vurgusunu yaparak hak ve hakkaniyetten ayrılmayacaklarını söyledi.

Erdemli Belediyesi işçileri, uzunca süredir alamadıkları ikramiye alacaklarını Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun talimatı ile aldılar. Erdemli Belediyesi Bakım Onarım Atölye Şefliği'nde düzenlenen küçük bir törenle alacaklarına kavuşan işçiler, Başkan Tollu'ya teşekkür ettiler.

Başkan Tollu, açıklamasında aynı işi yapan, aynı dönemde işe girmiş işçilerin bazılarının alacaklarının daha önce ödenmesine karşın, bazılarına ise hiç ödeme yapılmamasının insanlar arasında ayrıştırma ve husumet doğuracağını ifade etti. Tollu, bu durumun adaletsizliği doğurduğunu belirtirken, "Adaletli olmayan payidar olamaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

İnsanları ayrıştırmak gibi bir gafletin içerisinde olmayacaklarını kaydeden Tollu, "Bakınız, daha önceden sizlere nasıl davrandılar. Kiminin bir kuruş alacağı yok, hepsi takır takır ödenmiş. Fakat bir çoğunuza beş kuruş para ödenmemiş. Baktığınız zaman, aynı dönemde çalışıyorsunuz, aynı işi yapıyorsunuz. Ama, birinizin alacağı yok, diğerinizin alacağı var. Alacağı olanın suçu ne? Ya da parasını alanın torpili ne?" dedi.

Erdemli Belediyesi'nin borçlarından dolayı 9 yıllık gelirinin ipotek altında olduğunu söyleyen Tollu, "Buna rağmen işçilerimizin hakkını veriyor, alacaklarını ödüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:53:17
Güncelleme :31 Mayıs 2009 Pazar 14:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil demirbaş IP: 88.224.254.xxx Tarih : 31.05.2009 18:55:44

başkanım sağolun. Allah razı olsun.