4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediye işçisinin sözleşme sevinci

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ

Erdemli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında sözleşme imzalandı.

Erdemli'de, Belediye İş Sendikası'na bağlı belediye çalışanlarının 2010 yılı ücretlerinin belirlendiği sözleşme düzenlenen törenle imza altına alındı. 1 Ocak-31 Aralık 2010 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşme uyarınca en düşük sendikalı işçi maaşı bin 650 TL olarak belirlenirken, tavan ücret ise 2 bin 690 TL olarak açıklandı.

Erdemli Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplu iş sözleşmesinin 142 işçiyi kapsadığını belirterek, belediye olarak işçi haklarına çok büyük önem verdiklerini söyledi. Göreve gelir gelmez ilk olarak belediye çalışanlarının birikmiş alacaklarını peyderpey ödemeye başladıklarını vurgulayan Tollu, işçilerin alın terinin zamanı gelince ödenmesi gerektiğini belirtti. Belediye olarak işçi ücretlerini zamanında ödediklerini ifade eden Tollu, belediye içerisinde işçilerle kardeşçe bir ortam içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. Erdemli Belediyesi'nde gerekli iş ortamını sağladıklarını dile getiren Tollu, “İşçilerle aynı olumlu düşünceler içerisinde beraber çalışıyoruz. Bu da verimi getiriyor. Şu an her yerde Erdemli Belediyesi'nin başarıları konuşuluyorsa, bu başarıda en büyük pay belediye çalışanlarımızındır. El ele verip amiri, memuru ve işçisiyle Erdemli'mizi hak ettiği güzelliklere kavuşturacağız. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez de, sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Belediye İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 15:51:03
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 16:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?