5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediye kurslarına yoğun ilgi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, yaz dönemi kapsamında 18 branşta açılan kurslara toplam 618 kişinin katıldığı bildirildi. Söz konusu kurslarda gençlerin yabancı dile, kadınlarınsa mesleki eğitime ilgi gösterdiği belirtildi.

Akdeniz Belediyesi tarafından Mesudiye Mahallesi'nde yer alan Müfide İlhan Kurs Merkezi'nin yanı sıra Karaduvar, Çilek ve Adanalıoğlu Mahalleleri'nde açmış olduğu meslek ve beceri edinme kursları devam ediyor. Müfide İlhan Kurs Merkezi'ne bir ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Fazıl Türk, burada kursiyerlerle bir araya gelerek, onlarla ayak üstü sohbet etti verilen eğitimlerin ardından oluşturulan sergileri gezdi. Gençlerin özellikle İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça yabancı dil eğitimine yoğun ilgi gösterdiğini, bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Fazıl Türk, dil bilmenin önemini vurgulayarak; 'bir lisan, bir insandır' sözünü hatırlattı.

Belediye olarak katılımcı, demokrat ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Türk, bu kapsamda da yapmış oldukları çalışmalarda meslek ve beceri edindirme kurslarına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Türk, Mersin Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile ortaklaşa yürütülen kurslarla birlikte; aşçılık, ev mefruşatı, kurdele nakışı, takı tasarımı, ebru-çini süsleme, cam boncuk yapımı, ahşap boyamacılığı gibi mesleki eğitimlerin yanında yabancı dille birlikte halk oyunları, dans, bağlama ve gitar gibi beceri kursları düzenlendiği bilgisini verdi.

İlçede yaşayan kadınları tüketici pozisyonundan çıkartıp, üretimde aktif bir rol üstlenmesini sağlayama çalıştıklarını anlatan Türk, bu kapsamda da kadınların kendilerine olan güveni arttırıcı ve onları ön plana çıkartacak etkinliklere ağırlık verdiklerini dile getirdi. Türk, bu konuda da özgün çalışmalar gerçekleştirmeye başladıklarını belirterek, Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde düzenlenen kurslarla kadınlara gerekli eğitimi vererek, aile bütçelerine katkı sunup, kendilerini geliştirmelerine imkan sağladıklarının altını çizdi.

Yaz döneminde açılan kurslar arasında yer alan; 'Cam Boncuk Yapımı Kursu'nun aynı zamanda da Mersin'de bir ilk olduğuna dikkat çeken Fazıl Türk, kursa katılanların da camın nasıl işlendiği ve nasıl şekillendirildiği konusunda eğitim aldığını anlattı. Türk, kendilerine iletilecek talep ve önerileri de dikkate aldıklarını ve bununla ilgili olarak önümüzdeki dönemde yeni kurslar açabileceklerini de sözlerin ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?