4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediye meslek öğretecek

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDEN MESLEK EĞİTİM KURSLARI

Erdemli Belediyesi tarafından uygulanacak olan mesleki eğitim kursları için çalışmaların son noktaya geldiği bildirildi.

Uzunca bir süredir bu konuda çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, oldukça ciddi bir proje hazırladıklarını ve meslek edindirme kurslarının projenin sadece bir ayağını oluşturduğunu ifade etti.

Erdemli'de mesleki eğitime katkı sunmak istediklerini belirten Tollu, hazırladıkları proje ile ilgili olarak maddi durumu iyi olmayan ve mesleki eğitimi bulunmayan ev hanımlarını hedef kitle olarak seçtiklerinin altını çizdi. Bu kurstan mezun olan ve maddi durumları iyi olmayan kadınların kurstan sonra da belediye olarak takibini yapacaklarını dile getiren Tollu, "Bu sayede meslek sahibi olan kadınlarımıza iş sahibi olmaları konusunda da yardımcı olacağız" dedi.

Proje kapsamında ilk olarak meslek atölyesi kuracaklarını söyleyen Tollu, atölye ile ilgili fiziki mekan sorununu mesleki eğitim atölye çadırı ile aşacaklarını kaydetti. Erdemli'de Şehit Ömer Gürsoy yaya köprüsü yanında bulunan alana kurulacak olan atölye çadırı içerisinde takı tasarım, ahşap işleme ve boyama, cam ve seramik boyama ile kilim dokuma kurslarının açılacağının altını çizen Tollu, ilerleyen dönemlerde çadır sayısını ve doğru orantılı olarak da kurs sayısını arttıracaklarını kaydetti.

Meslek çadırının kursiyerlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçütler çerçevesinde tasarlandığını söyleyen Tollu, bu projenin örnek bir proje olacağını belirtti. Tollu, ayrıca kursiyerlerin hiçbir şekilde kayıt parası ve malzeme parası ödemeyeceğini, belediyenin vatandaşına hizmeti olduğunu vurguladı.

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDEN MESLEK EĞİTİM KURSLARI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 10:02:05
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 15:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?